u bent hier

Luisterspel maken (Voor absolute beginners)

Meerdere kunstvormen


In deze coronatijden zoeken we naar alternatieven om met onze theaterpassie bezig te zijn. Een luisterspel maken is een manier om coronaproof theater te maken. In deze online cursus zetten we de belangrijkste wetenswaardigheden op een rijtje. Aan de hand van voorbeelden duiden we de verschillende genres. Je krijgt een overzicht van het nodige technisch materiaal zoals microfoons en ... Lees meer »

In deze coronatijden zoeken we naar alternatieven om met onze theaterpassie bezig te zijn. Een luisterspel maken is een manier om coronaproof theater te maken. In deze online cursus zetten we de belangrijkste wetenswaardigheden op een rijtje.

Aan de hand van voorbeelden duiden we de verschillende genres. Je krijgt een overzicht van het nodige technisch materiaal zoals microfoons en montagesoftware.
Daarna focussen we op de kunst van het stemacteren. In een luisterspel heb je immers enkel je stem om een personage tot leven te brengen. Je leert enkele basistechnieken en leuke tips en tricks. We hebben o.a. aandacht voor tempo en stiltes, naturel en spontaniteit.

Tenslotte focussen we op de ontwikkeling van de klankwereld en bruitage. Met geluidseffecten kan je de sfeerschepping versterken en essentiële elementen benadrukken.

Na drie online cursusmomenten weet je hoe je aan een luisterspel moet beginnen.DOCENT

Sam David en Daan Borloo van het Oostendse performancecollectief Club Jaecques zijn de begeleiders van dienst. Samen maakten ze de hoorspelen Titanic Airlines (2018) en Trappers (2020).

Sam David is performer, componist en muzikant. Hij begeleidt ook kunstateliers bij MUS-E en treedt op als Vloedt.

Daan Borloo is performer, schrijver en dramaturg. Hij is hij freelance-auteur en huisdramaturg van Compagnie Cecilia en lid van De Zendelingen.

WANNEER

3 donderdagavonden: 4, 11 en 25 februari
van 19:30 tot 21:30

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zaal Zirkus
Zirkstraat 36
2000 Antwerpen
ma 12 april 2021 van 10:00 tot 23:59
€ 19,0
be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?...