u bent hier

LIVESTREAM: COZIN


COZIN creëert met een universum van beklijvende meerstemmige zang, een melancholische mood en een aparte sound. Tot voor kort was COZINs muziek eerder akoestisch van aard en Engelstalig, maar vanaf 2021 stellen ze de nieuwe reeks nummers voor waar ze enkele drastische muzikale wendingen maken. De laatste maanden was alles zo dicht bij eigen huis, waardoor het plots veel relevanter leek om in ... Lees meer »

COZIN creëert met een universum van beklijvende meerstemmige zang, een melancholische mood en een aparte sound. Tot voor kort was COZINs muziek eerder akoestisch van aard en Engelstalig, maar vanaf 2021 stellen ze de nieuwe reeks nummers voor waar ze enkele drastische muzikale wendingen maken. De laatste maanden was alles zo dicht bij eigen huis, waardoor het plots veel relevanter leek om in het Nederlands te zingen. De lege culturele dagen zorgden voor een experiment met elektronica, waarvan je het resultaat hoort in de nieuwe single "Tussen Licht en Donker".

De single “They Don’t Die” van COZINs debuutalbum BURST (2017), met producer Koen Gisen (An Pierlé), werd verschillende weken gedraaid op Radio 1. BURST kreeg lovende reviews. De band werd hierdoor opgemerkt door Steve Greenwell in de VS, producer van Joss Stone.
Steve Greenwell, nam de single Galileo op: “Deze meisjes zijn enkele van de meest uniek getalenteerde vrouwen waarmee ik ooit heb gewerkt. De samensmelting van hun stemmen en de manier waarop ze hun instrument bespelen is uitermate verbazingwekkend.” Galileo kwam uit in Maart 2019 en kreeg meteen airplay op Radio 2.

COZIN speelde op verschillende podia, gaande van festivals en concertzalen tot intieme huiskamers (Vooruit, Laurentplein Gentse Feesten, Jonge Wolven, Leffingeleuren, Dranouter, De Vieze Gasten, Het Depot, De Paulusfeesten e.a.).
De muziek wordt geschreven door singersongwriter Dorien Staljanssens die zichzelf begeleidt op keys. Aan haar zijde staan Muriel Boulanger op bas en Anne Van Steenwinkel op viool & synth. De meisjes zingen alledrie. Live spelen ze samen met drummer Jonathan Callens en Jonas De Taverneir op gitaar & synth.

Het optreden zal live te zien zijn via de Facebookpagina van cc Binder en het YouTube kanaal van Gemeente Puurs-Sint-Amands.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
bij je thuis
2870 Puurs-Sint-Amands
woensdag 3 maart 2021 van 20:30 tot 21:30
cc Binder Puurs
gratis
vrijetijdsloket@puursam.be
03 203 27 05
cozinmusic.com