u bent hier

live stream Huelgas Ensemble: Het landschap van de Polyfonisten – De wereld van de Franco-Flamands 1400 – 1600

Klassieke muziek


live stream Huelgas Ensemble artistieke leiding: Paul Van Nevel Het concert vindt plaats in AMUZ, Antwerpen zonder publiek. U bent van harte uitgenodigd om het concert via live stream mee te volgen. Klik daarvoor op deze link: https://youtu.be/e4IVGCoWCxs In de zomer van 2018 verscheen het boek “Het landschap van de Polyfonisten - De wereld van de Franco-Flamands”. In dit boek gaat Paul van ... Lees meer »

live stream Huelgas Ensemble
artistieke leiding: Paul Van Nevel

Het concert vindt plaats in AMUZ, Antwerpen zonder publiek.
U bent van harte uitgenodigd om het concert via live stream mee te volgen.

Klik daarvoor op deze link:
https://youtu.be/e4IVGCoWCxs

In de zomer van 2018 verscheen het boek “Het landschap van de Polyfonisten - De wereld van de Franco-Flamands”. In dit boek gaat Paul van Nevel uit van de hypothese dat de imitatieve, melancholische stijl van de Franco-Flamands vorm kreeg door het karakter van het landschap (de stilte, geborgenheid, melancholie) waarin deze componisten hun kindertijd hebben doorgebracht. Meer dan 20 jaar reisde hij samen met de fotograaf Luk Van Eeckhout door de gewesten van deze componisten met als resultaat een uitgebreide documentatie van 168 prachtige foto’s.
In dit concert wordt het publiek in die hypothese meegenomen; bij elk van de 13 uitgevoerde werken worden foto’s geprojecteerd waarop we het landschap uit de kindertijd van de componist te zien krijgen. De luisteraar wordt meegevoerd naar een andere wereld door in totaal 25 foto’s van Franco-Vlaamse landschappen en kathedralen, terwijl het Huelgas Ensemble werken uitvoert van Antoine Busnois, Nicolas Gombert, Johannes Ockeghem, Josquin Desprez, Pierre de Manchicourt, om maar enkele te noemen. Het publiek zal zelf de relatie tussen muziek en landschap op de meest indringende manier kunnen ervaren.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
Online
2000 Antwerpen
woensdag 3 maart 2021 van 20:00 tot 21:15
Huelgas Ensemble
gratis
www.huelgasensemble.be, https://youtu.be/e4IVGCoWCxs