u bent hier

Liliane Saint-Pierre

Pop en rock


KARMA, Lilianes eerste album in 6 jaar, verscheen in volle corona-lockdown en is zonder meer een artistiek hoogtepunt in haar carrière. Rijke, avontuurlijke arrangementen worden afgewisseld met sobere en uitgepuurde songs met focus op tekst en stem. Vintage Liliane Saint-Pierre maar toch net anders. Liliane Saint-Pierre is zondermeer La Grande Dame van het Vlaamse chanson, actief als ... Lees meer »

KARMA, Lilianes eerste album in 6 jaar, verscheen in volle corona-lockdown en is zonder meer een artistiek hoogtepunt in haar carrière. Rijke, avontuurlijke arrangementen worden afgewisseld met sobere en uitgepuurde songs met focus op tekst en stem. Vintage Liliane Saint-Pierre maar toch net anders.

Liliane Saint-Pierre is zondermeer La Grande Dame van het Vlaamse chanson, actief als ‘recording artist’ sinds de prille jaren 60 van de vorige eeuw, met 20 albums en meer dan 90 singles op de teller, opgenomen in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Talrijke hits en honderdduizenden platen verkocht. Eén van de weinige Vlaamse artiesten die het ook ver schopte buiten de landsgrenzen. Haar carrière spreekt dan ook tot de verbeelding: als jong meisje tijdens de golden sixties doorheen Europa touren en Roy Orbison, Jimi Hendrix of The Bee Gees tegen het lijf lopen, spelen in de van The Beatles bekende Star Club in Hamburg, in Parijs tekenen voor Flèche, het platenlabel van de grote Claude François die wild van haar was. Musicals, TV shows, songfestival avonturen… en nog veel meer.


‘KARMA’, haar eerste album in 6 jaar - verschenen in volle corona-lockdown - is zondermeer een artistiek hoogtepunt in haar lange carrière. Producer, arrangeur en musical director Andries Boone (Guido Belcanto, Lenny & De Wespen, MANdolinMAN) zocht voor elk van de 18 songs de juiste top-muzikanten bij elkaar. Het sterke songmateriaal werd speciaal voor Liliane geschreven door o.m. Wannes Capelle, Guy Swinnen, Gert Bettens, Udo, Philippe Robrecht, Rick de Leeuw, Sabine Tiels… en Guido Belcanto ging graag in op de uitnodiging om samen met haar te duetteren.


Rijke en avontuurlijke arrangementen met oriëntaalse invloeden worden afgewisseld met sobere en uitgepuurde songs met focus op tekst en stem. Vintage Liliane Saint-Pierre maar toch net anders.


Een gelauwerde artieste met achter haar een top live-band! Ze zingt over liefde, hoop, pijn en verlangen - en dat met een stem die met de tijd enkel maar beter en indringender wordt. 


Liliane Saint-Pierre

Bert Huysentruyt: drum

Mathias Moors: bas

Niels Verheest: toetsen

Geert Hellings: gitaar

Andries Boone: mandoline, tenorgitaar, viool


 


De bijna gratis vrijdagconcerten worden je aangeboden door district Deurne en cc Deurne. Door de coronamaatregelen zijn we genoodzaakt dit jaar met betalende reservaties te werken.

DE BIJNA GRATIS VRIJDAGCONCERTEN
Openluchttheater Rivierenhof
Turnhoutsebaan z/n
2100 Deurne
vrijdag 27 augustus 2021om 14:00
cultuurcentrum Deurne | CC Deurne
€ 6,0
Bestel tickets
www.ccdeurne.be/nl/event/84960/de-bij...