u bent hier

Lies Wyers & Pieter Vandeveire (streaming)

Klassieke muziek


Composities voor 2 viola da gamba’s uit het 17de-eeuwse Engeland De viola da gamba was erg geliefd in het Engeland van de 17de eeuw. Het gambaconsort (een ensemble van uitsluitend viola da gamba's) kende er hoogdagen. De hoeveelheid composities die in Engeland werd geschreven voor een ensemble van twee tot zes gamba's is enorm. Gambiste Lies Wyers presenteert met collega Pieter Vandeveire een ... Lees meer »

Composities voor 2 viola da gamba’s uit het 17de-eeuwse Engeland

De viola da gamba was erg geliefd in het Engeland van de 17de eeuw. Het gambaconsort (een ensemble van uitsluitend viola da gamba's) kende er hoogdagen. De hoeveelheid composities die in Engeland werd geschreven voor een ensemble van twee tot zes gamba's is enorm. Gambiste Lies Wyers presenteert met collega Pieter Vandeveire een selectie 17de-eeuwse Engelse muziek voor twee viola da gamba's van componisten John Jenkins (1592-1678), Matthew Locke (1621/3-1677) en Christopher Simpson (1602/6-1669). Soms virtuoos, soms zangerig, en alleszins hartverwarmend.

Bekijk hier het concert

Dit project kwam tot stand dankzij de giften van vele muziekliefhebbers aan het ‘Steunfonds voor jonge Belgische artiesten’ van AMUZ. Meer lezen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart AMUZ online
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen
AMUZ
gratis