u bent hier

Lichtjeswandeling AFGELAST CORONA


Midwinter Lichtjeswandeling Dinsdag 26 december 2020.Van alle feesten onzer voorouders is het joelfeest veruit het belangrijkste en meest betekenisvolle. Dit is geen toeval, men wist dat men de koude en duistere dagen van de winter moest doorstaan om zo een nieuwgeboren jaar te mogen verwachten waarin de warme zon weer helder zal schijnen. Traditioneel duurde de joeltijd dertien nachten, te ... Lees meer »

Midwinter Lichtjeswandeling Dinsdag 26 december 2020.

Van alle feesten onzer voorouders is het joelfeest veruit het belangrijkste en meest betekenisvolle.
Dit is geen toeval, men wist dat men de koude en duistere dagen van de winter moest doorstaan om zo een nieuwgeboren jaar te mogen verwachten waarin de warme zon weer helder zal schijnen.
Traditioneel duurde de joeltijd dertien nachten, te beginnen met de langste en duisterste nacht van het jaar, Midwinter. In deze tijd staat het jaarwiel stil. In feite is het oude jaar dan al voorbij en wachtte men 12 duistere dagen af, totdat het wiel weer begon te draaien, wanneer er een nieuw jaar is gekomen. In feite is de joeltijd de tijd tussen 2 jaren in. Tussen de eerste zonsondergang en de laatste zonsopkomst van de joeltijd kon er ongeveer alles gebeuren doordat de negen werelden zo dicht bij elkaar kwamen.
De machtigste nacht van de joeltijd was de Midwinternacht, de langste nacht van het jaar. Tijdens deze nacht kwamen alle voorouderlijke geesten vrij. Alle niet-aardse wezens dwaalden dan 's nachts rond.Het was verstandig die nacht niet alleen thuis te zijn. Men kon immers steeds bezoek van bijvoorbeeld trollen verwachten.
Je kan dus beter de duistere nacht met ons inwandelen en samen boemannen en trollen trotseren op onze lichtjeswandeling.
Vergeet dus niet je lantaarn of sfeervol lichtje om deze geesten uit het verre verleden te verdrijven. Na de wandeling bieden we u warme wijn en chocomelk om de koude te verdrijven.

Vertrek wandeling om 19 uur aan het lokaal "De Putter", Tinstraat 9b te Putte.
Afstand ongeveer 5 km, kinderwagens kunnen mee.
Allen welkom!.

 foto griezel

Toon kaart Lokaal Natuurpunt De Putter
Tinstraat 9
2580 Putte
za 26/12/20 van 19:00 tot 22:00
Natuurpunt De Putter
albert.rijmenants@belgacom.net
0479 714177
www.natuurpunt.be/agenda/lichtjeswand...