u bent hier

Lezing over Jan Pieterszoon Sweelinck

8 +

Geschiedenis


N.a.v. de dood van Jan Pieterszoon Sweelinck, 400 jaar geleden organiseert Het Orgel in Vlaanderen een online lezing door Pieter Dirksen. Hij zal het hebben over: Sweelincks muziek vormt een bijzonder monument zowel in het repertorium voor orgel als voor klavecimbel. In deze lezing komen verschillende aspecten aan bod die deze bijzondere plaats kunnen verklaren: Sweelincks status als speler en ... Lees meer »

N.a.v. de dood van Jan Pieterszoon Sweelinck, 400 jaar geleden organiseert Het Orgel in Vlaanderen een online lezing door Pieter Dirksen. Hij zal het hebben over:
Sweelincks muziek vormt een bijzonder monument zowel in het repertorium voor orgel als voor klavecimbel.
In deze lezing komen verschillende aspecten aan bod die deze bijzondere plaats kunnen verklaren: Sweelincks status als speler en docent, de in meerdere opzichten bijzondere bronnensituatie, en de eigenaardigheden van zijn klavierstijl zullen worden besproken. Tenslotte zullen een paar van de meest geliefde meesterwerken wat gedetailleerder worden besproken.

De lezing duurt 1,5u met aansluitend mogelijkheid tot vragen stellen.

Voor leerkrachten bezien we de lezing als opleiding/nascholing en bezorgen we een attest van deelname en desgewenst een factuur. Inschrijven via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdhzCPYHjppmE_ynwBnnyXsend0SiLTZYVH4YI9U_jdZ6Doyw/viewform?fbclid=IwAR0K_oJ2jaLeAB4j5CUAbD8FYP1kNoabfM571a3_OQr9IEKFv-O-egGjjoo

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
We blijven in ons kot
2000 Antwerpen
zaterdag 6 maart 2021 van 14:00 tot 16:00
Het Orgel in Vlaanderen vzw
€ 10,0
www.orgelinvlaanderen.be
info@orgelinvlaanderen.be