u bent hier

Lezing: #nietaankindengezinverklappen, door Hanne Luyten


Hanne Luyten heeft drie kinderen. Drie zelfgemaakte, relatief goed gelukte exemplaren. En bij drie stopt het ook. Het nest is vol, haar hart en de semiverplichte monovolume ook. Dit in schril contrast met de bankrekening en de ijskast. Hanne neemt het moederschap zoals het komt, en gaat daarbij meer dan eens roemloos ten onder. Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, ... Lees meer »

Hanne Luyten heeft drie kinderen. Drie zelfgemaakte, relatief goed gelukte exemplaren. En bij drie stopt het ook. Het nest is vol, haar hart en de semiverplichte monovolume ook. Dit in schril contrast met de bankrekening en de ijskast. Hanne neemt het moederschap zoals het komt, en gaat daarbij meer dan eens roemloos ten onder. Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Al blijken sommige ouders daar al wat beter ...

Hanne Luyten heeft drie kinderen. Drie zelfgemaakte, relatief goed gelukte exemplaren. En bij drie stopt het ook. Het nest is vol, haar hart en de semiverplichte monovolume ook. Dit in schril contrast met de bankrekening en de ijskast. Hanne neemt het moederschap zoals het komt, en gaat daarbij meer dan eens roemloos ten onder. Het ouderschap blijkt een geweldig ingewikkeld vraagstuk te zijn, met maar één gegeven: iedereen doet maar wat. Al blijken sommige ouders daar al wat beter in te zijn dan andere...

Hanne beschreef haar flaters doodeerlijk in haar debuut #nietaankindengezinverklappen, dat in januari 2019 op de wereld werd losgelaten en ondertussen al aan een zesde druk toe is. Wat volgde was een feest der herkenbaarheid voor menig moeder en vader, maar vooral een collectieve zucht van opluchting die enkel kan omschreven worden als #parentsunited. Of hoe een boek vol blunders, zo maar even een bestseller werd.

Hanne doet in deze lezing de meest waanzinnige dingen uit haar boek nog een keertje uit de doeken, want praten is geweldige traumatherapie, maar bovenal gewoon ook keigezellig.

Hanne Luyten is een 35-jarige debuterende schrijfster uit Lier. Ze woont al heel haar leven in die prachtige Poort der Kempen, die door haar stadsgenoot Felix Timmermans met rede werd omschreven als Schoon Lier. Prima plek om kinderen groot te brengen, vond Hanne; dus mikte ze drie exemplaren recht de Pallieterstad in. Daarmee ruilde Hanne meteen haar tienjarige carrière achter de schermen bij de televisie in voor een chaotisch gezin. Ze belandde thuis in een gloednieuw format: dramareeks meets realityshow overgoten met wat comedy. Het resultaat bleek onregisseerbaar, dus schreef Hanne er maar een boek over. Een slim idee, want haar debuut bleek zodanig herkenbaar dat het in no time een bestseller werd!

Inschrijven verplicht. Mail naam + aantal personen naar huisvanhetkind@gemeentemol.be.

Schouwburg Rex
Smallestraat 2
2400 Mol
donderdag 3 december 2020van 20:00 tot 21:30
Huis van het Kind Regio Mol
gratis
huisvanhetkind@gemeentemol.be
014331591
www.huisvanhetkindregiomol.be/events/...