u bent hier

Lezing door Eric Legius over menselijke erfelijkheid


Eric Legius (6 Latijn-Wiskunde 1976) volgde een opleiding tot kinderarts en is sinds 1988 werkzaam op het gebied van de menselijke genetica. Hij is deeltijds gewoon hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven en diensthoofd van het Centrum Menselijke Erfelijkheid van UZ Leuven. Daarnaast is hij ook verantwoordelijke van Klinische Genetica en van het Laboratorium voor Onderzoek van ... Lees meer »

Eric Legius (6 Latijn-Wiskunde 1976) volgde een opleiding tot kinderarts en is sinds 1988 werkzaam op het gebied van de menselijke genetica. Hij is deeltijds gewoon hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven en diensthoofd van het Centrum Menselijke Erfelijkheid van UZ Leuven. Daarnaast is hij ook verantwoordelijke van Klinische Genetica en van het Laboratorium voor Onderzoek van Neurofibromatose. Vanuit zijn functie als diensthoofd stelt hij het Centrum Menselijke Erfelijkheid ...

Eric Legius (6 Latijn-Wiskunde 1976) volgde een opleiding tot kinderarts en is sinds 1988 werkzaam op het gebied van de menselijke genetica. Hij is deeltijds gewoon hoogleraar aan de faculteit Geneeskunde van de KU Leuven en diensthoofd van het Centrum Menselijke Erfelijkheid van UZ Leuven. Daarnaast is hij ook verantwoordelijke van Klinische Genetica en van het Laboratorium voor Onderzoek van Neurofibromatose.

Vanuit zijn functie als diensthoofd stelt hij het Centrum Menselijke Erfelijkheid voor en geeft hij een stand van zaken over onderzoek en ontwikkeling over erfelijkheid. In zijn lezing gaat hij ook verder in op de invloed van genetica op ons leven en de samenleving.

Sint-Jan Berchmanscollege
Jakob Smitslaan 36
2400 MOL
zondag 10 februari 2019van 10:30 tot 12:30
Sint-Jan Berchmanscollege
gratis
josverluyten@hotmail.com
0493 47 64 48