u bent hier

LEVEL Q

8 +


Level Q (8+) LAP vzw (Dafne Maes & Danaé Bosman) Een fysiek spel waar iedereen wordt uitgedaagd. Vallen en opstaan tot je de eindmeet bereikt. Of net niet? Geraken we tot Level Q? Level Q is een theatrale dansvoorstelling waar 4 spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en dat van het publiek. Level Q is ... Lees meer »

Level Q (8+)
LAP vzw (Dafne Maes & Danaé Bosman)

Een fysiek spel waar iedereen wordt uitgedaagd.
Vallen en opstaan tot je de eindmeet bereikt.
Of net niet?
Geraken we tot Level Q?

Level Q is een theatrale dansvoorstelling waar 4 spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en dat van het publiek.

Level Q is geïnspireerd op het kijkplezier dat mensen beleven bij verschillende spelen, spelprogramma’s en sportwedstrijden. Is een spel of wedstrijd spannend omdat je niet weet wie er zal winnen? Dat alles elk moment kan keren? Wordt een spel pas interessant als je de spelregels kent? De voorstelling wil het competitieve aspect ‘winnen en verliezen’ uitdiepen en in vraag stellen.

Door de samensmelting van dans, theater en circus is Level Q een verrassend fysieke voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.

Level Q is na Choco of kaas? de tweede productie van LAP vzw. Deze voorstelling werd gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen. Coproductie: ccDeurne, De Studio Antwerpen, 30cc Leuven en CC Het Gasthuis in Aarschot.

Concertnews.be schreef een **** recensie over Level Q.‘Wat de producties van LAP zo heerlijk maakt om naar te kijken is de grote mate van naturel, de combinatie van spel, circustechnieken en dans die aanstekelijk werkt. Wij hebben honger naar meer werk van LAP.’
Level Q kreeg een *** recensie in De Standaard.“Het jonge grut herkent de hyperkinetische en dolkomische bewegingstaal onmiddellijk – in die zin is Level Q een ideale introductie tot abstracte dans. Met de fluo-esthetiek, knotsgekke humor en complexe dansmoves ligt de funfactor hier sowieso erg hoog.”
Theaterkrant.nl schreef ‘De voorstelling kent lekker veel vaart, verbeeldt doldwaze situaties en speelt vrolijk de clichés uit die dergelijke game-typetjes hanteren. Voor de ouderen is Level Q een frisse introductie in de game fantasy, voor de jongeren een speelse ontdekkingstocht in dans.’

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart LAP online
Klapdorp 67
2000 Antwerpen
zaterdag 24 april 2021 van 13:53 tot 14:43
LAP vzw
gratis
www.yeloplay.be/tv-kijken/podium19
www.proximus.be/pickx/podium19