u bent hier

Le Dîner 6+

6 +

Tekst en muziektheater


Een crème aan internationale circusartiesten serveren je ‘Le Dîner’. Een heerlijke clowneske fabel met een sausje van fysiek theater. Smakelijk! In een mix van fysiek theater, objectmanipulatie en hedendaagse clownerie, ontmoeten vijf vreemde personages elkaar voor een uitzonderlijk diner. De personages lijken verdacht veel op wereldleiders, waarvan het ego, de ambitie en de honger naar macht ... Lees meer »

Een crème aan internationale circusartiesten serveren je ‘Le Dîner’. Een heerlijke clowneske fabel met een sausje van fysiek theater. Smakelijk!


In een mix van fysiek theater, objectmanipulatie en hedendaagse clownerie, ontmoeten vijf vreemde personages elkaar voor een uitzonderlijk diner.


De personages lijken verdacht veel op wereldleiders, waarvan het ego, de ambitie en de honger naar macht groter lijkt te zijn dan hun oog voor een ander. Ondertussen tracht de enige ober van het zonderlinge gezelschap alles krampachtig in goede banen te leiden.


Maar of dit de wereld zal kunnen redden van hun onstilbare honger naar meer…?


Met ‘Le Dîner’ serveren een crème aan internationale circusartiesten een heerlijke clowneske fabel. Smakelijk!
"Met zijn tragische ironie, klassieke setting en fysieke spektakel doet ‘Le Dîner’ je zowaar denken aan de stille films van Charlie Chaplin. Inhoudelijk is dit stuk dan wel licht verteerbare kost, de goed gevulde trukendoos bewijst de veelzijdigheid van de makers en laat je nooit op je honger zitten. Smullen geblazen." – DE STANDAARD, G. Michiels 10/02/2020
EEN PRODUCTIE VAN Doble Mandoble, KGbe & KOPERGIETERY

CONCEPT & CREATIE: Luis Javier Cordoba Pelegrín, Miguel Angel Cordoba Pelegrín, Andrea Fidelio, Angela Malvasi, Gonzalo Alarcón

REGIE: Christine Rossignol

COACHING: Johan De Smet

LICHT: Kris Van Oudenhove

GELUID: Jonas De Wulf

TECHNIEK: Sam de Clercq, Niels Ieven, Sebastien Van Huffel

KOSTUUMS: Zeli Bauwens

PRODUCTIE: Polien Demeulemeester en Gielke Smet

RESIDENTIES: La Roseraie, Espace Catastrophe, Archipel 19

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Waals-Brusselse Federatie en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid. Met de steun van Embajada de España en el Reino de Bélgica – Spain arts & culture.


 

Doble Mandoble, KGbe & KOPERGIETERY
Schouwburg Noord
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
woensdag 8 december 2021om 14:00
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
€ 8,0
Bestel tickets
www.ccmerksem.be/nl/event/86067/le-dn...