u bent hier

Laten we realistisch zijn; laten we dromen!

Schilderkunst


Het onvoorstelbare is in 2020 dagelijkse realiteit geworden. Ons wereldbeeld is veranderd. Het is een tijd van verwarring, onzekerheid, uitdaging, chaos, verlangen, dromen en zoeken hoe om te gaan met voortdurende verandering. Met vallen en opstaan zoeken we onze weg. Deze tentoonstelling had dus ook ‘Mens in verwarring’ kunnen heten. Meer dan ooit hebben we nood aan perspectief, aan dromen. ... Lees meer »

Het onvoorstelbare is in 2020 dagelijkse realiteit geworden. Ons wereldbeeld is veranderd.
Het is een tijd van verwarring, onzekerheid, uitdaging, chaos, verlangen, dromen en zoeken hoe om te gaan met voortdurende verandering. Met vallen en opstaan zoeken we onze weg.
Deze tentoonstelling had dus ook ‘Mens in verwarring’ kunnen heten.
Meer dan ooit hebben we nood aan perspectief, aan dromen.
Want het moet anders! Het kan anders!
En... dromen zijn belangrijk! Ze zijn het zaad van verandering.
Deze tentoonstelling is een reflectie op deze zoektocht.

“Het lyrisch abstracte is de kunstrichting waar ik me jarenlang thuis voelde. De voorbije jaren werd mijn werk figuratiever. De heftige verhalen van migratie en klimaatverandering drongen zich op. En met name hoe we ons als mensen bewegen en omgaan met deze complexe realiteit.
De mens en zijn zoektocht is een voortdurende inspiratiebron, maar of mijn werk eerder abstract of figuratief is, steeds blijft het poëtische een rode draad.
De voorbije maanden werden een exploratie in thema’s, materialen, werkwijze en stijl.”

Tussen de werken van de eerdere tentoonstelling ‘Spiegelbeelden’ – die in maart 2020 na vier dagen voortijdig de deuren sloot vanwege de eerste lockdown – zijn werken te zien die vertellen van deze zoek-/droomtocht.

Zo vertelt deze tentoonstelling het verhaal van het veranderingsproces waar we met z’n allen deel van uitmaken. Ook nu is het een momentopname en een spiegelbeeld van deze tijd.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Gemeentelijk kunstcentrum Huis Hellemans
Strijdersstraat 14
2650 Edegem
Van 9 januari 2021 tot 31 januari 2021 (wo van 14:00 tot 17:00, vr van 14:00 tot 17:00, za van 10:00 tot 17:00, zo van 10:00 tot 17:00)
Vzw tentoonstellingshuis Hellemans
gratis
huis.hellemans@edegem.be
03 289 23 68
www.greetcassiers.be