u bent hier

Landru

Tekst en muziektheater


Een spannend portret van een gruwelijke grappenmaker en seriemoordenaar, gespeeld door Jan Decleir. Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken. Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd.   Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone ... Lees meer »

Een spannend portret van een gruwelijke grappenmaker en seriemoordenaar, gespeeld door Jan Decleir.

Een geestig proces van een moordzaak zonder lijken.

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor brengen een theaterconcert waarin de illustere zaak rond de Franse seriemoordenaar Henri-Désiré Landru wordt opgevoerd.  

Deze burgerman, echtgenoot en vader van vier heeft een buitengewone aantrekkingskracht op vrouwen. Zo lokt de charmante Landru gedurende vier jaar (1915-1919) maar liefst 283 dames, vooral weduwes die hun man verloren in de Grote Oorlog. De rijksten onder hen belooft hij de hemel, maar uiteindelijk verdwijnen ze in zijn oven. Behalve hoge stapels kleren en wat as, blijft er van zijn slachtoffers niets over.  


De enige getuige van deze gruweldaden is Landru zelf. Maar tijdens zijn proces lost hij geen woord en weerlegt, vaak op spitsvondige of zelfs komische wijze, iedere aanwijzing die hem als dader aanduidt. De rechtszaak over zijn gruwelijke daden wordt zo hilarisch dat het soms meer weg heeft van een komedie: “Het is hier geen theaterzaal, monsieur Landru!”. 

In deze voorstelling krijgt u een spannend portret van deze gruwelijke grappenmaker, wiens geheim wellicht nooit helemaal onthuld zal worden.  

 

Het Banket, I SOLISTI en Vlaams Radiokoor
Liers Cultuurcentrum - Jezuïetenkerk
Gasthuisvest 50
2500 Lier
woensdag 14 oktober 2020om 20:15
liers cultuurcentrum
€ 20,0
Bestel tickets
03 488 06 79
info@lierscultuurcentrum.be
03 480 06 36(fax)
www.lierscultuurcentrum.be