u bent hier

kunstINgang #20

Kunst en kunsteducatie


Lot Doms gebruikt haar fotocamera niet om de realiteit te registreren, maar zet hem naar haar hand en brengt er een subjectieve verbeeldingswereld mee tot leven. Het maakt deel uit van haar onderzoek naar de onverwachte manieren waarop fotografie de realiteit met zichzelf weet te confronteren. Donderdag 21 april tot vrijdag 1 juli 2022 Lot Doms gebruikt haar fotocamera niet om de realiteit te ... Lees meer »

Lot Doms gebruikt haar fotocamera niet om de realiteit te registreren, maar zet hem naar haar hand en brengt er een subjectieve verbeeldingswereld mee tot leven. Het maakt deel uit van haar onderzoek naar de onverwachte manieren waarop fotografie de realiteit met zichzelf weet te confronteren.


Donderdag 21 april tot vrijdag 1 juli 2022


Lot Doms gebruikt haar fotocamera niet om de realiteit te registreren, maar zet het instrument naar haar hand en brengt er een subjectieve verbeeldingswereld mee tot leven. Het maakt deel uit van haar onderzoek naar de onverwachte manieren waarop fotografie de realiteit met zichzelf weet te confronteren.


Objecten zoals een stoel, kast, kamerhoek of palmplant figureren niet in hun bestaande context, maar gaan door manipulatie, aftasting en her-kadrering een nieuw en zelfstandig bestaan als subject leiden. Eenvoudige fotografische ingrepen met licht en schaduw, close-up en perspectief, toeval en berekening, kleur en kader, versnijdingen en verschuivingen,… stellen de verschijning van dit soort autonome ruimte in het werk, één die enkel maar kan bestaan in het vlakke, bedrukte papier.
-----------------------------------------------------------------------------------------------

#20 Lot Doms

#19 Veerle Beckers

#18 Baldvin Einarsson

#17 Sarah Smolders

#16 Dennis Tyfus

#15 Sine Van Menxel

#14 Fred Bervoets

#13 Kelly Schacht

#12 Thé van Bergen

#11 Michèle Matyn

#10 William Ludwig Lutgens

#09 Wesley Meuris

#08 Ria Pacquée

#07 Dries Segers

#06 Vincent Geyskens

#05 Arnaud De Wolf

#04 Roeland Tweelinckx

#03 Nel Aerts

#02 Klaas Rommelaere

#01 Benny Van den Meulengracht – Vrancx


 

Lot Doms
Schouwburg Noord
Nieuwdreef 135
2170 Merksem
Van 21 april 2022 tot 1 juli 2022
Cultuurcentrum Merksem | CC Merksem
gratis
www.ccmerksem.be/nl/event/59602/kunst...