u bent hier

Kunst in de bib: David Legrève | Weldra opening

Fotografie


Vanaf 15 maart 2021, bijna dag op dag een jaar na de eerste lockdown, stelt fotograaf David Legrève zijn reeks Weldra opening tentoon in de bib. Een beeldverslag van een veranderde samenleving sinds maart 2020. Op 13 maart 2020 ging België in lockdown als gevolg van de verontrustende opmars van het coronavirus. Plots viel een deken van angst, vertwijfeling en onzekerheid over ons land. Enkel ... Lees meer »

Vanaf 15 maart 2021, bijna dag op dag een jaar na de eerste lockdown, stelt fotograaf David Legrève zijn reeks Weldra opening tentoon in de bib. Een beeldverslag van een veranderde samenleving sinds maart 2020.

Op 13 maart 2020 ging België in lockdown als gevolg van de verontrustende opmars van het coronavirus.

Plots viel een deken van angst, vertwijfeling en onzekerheid over ons land. Enkel essentiële verplaatsingen waren nog toegestaan, het mondmasker deed zijn intrede, handhygiëne was nooit belangrijker. De impact op de samenleving was tastbaar.

Tijdens de eerste dagen fotografeerde David met de daver op het lijf, op automatische piloot, zo efficiënt mogelijk. Na een tijd inspireerde wat hij zag en voelde hem tot het maken van een beeldverhaal. Geen reportage van A tot Z, maar een subjectieve, persoonlijke interpretatie van de veranderde samenleving, even golvend als de pandemie zelf.

Vanaf 15 maart 2021, bijna dag op dag een jaar na de eerste lockdown, zijn zijn foto’s in Bib Bornem te bewonderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Bornem
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem
Van di 16 maart 2021 00:00 tot zo 18 april 2021 23:59
Bibliotheek Ter Dilft
gratis
bornem.bibliotheek.be/kunst-in-de-bib