u bent hier

Kroegentocht met o.a. Tutu Puoane & Ewout Pierreux

18 +

Jazz en blues


Ook dit jaar neemt Jelle Van Giel het curatorschap van Jazz Wilrijk op zich. Naast drummer bij de Jelle Van Giel Group, is hij een veelgevraagde muzikant, en hij geeft ook les op de Wilrijkse Academie. Openen doen we dit jaar met Cargo Mas. Cargo Mas is het nieuwe project en muziekcollectief rond muzikant-componist Sam Vloemans. Hij laat zich omringen door een vaste kern van zes muzikanten, ... Lees meer »

Ook dit jaar neemt Jelle Van Giel het curatorschap van Jazz Wilrijk op zich. Naast drummer bij de Jelle Van Giel Group, is hij een veelgevraagde muzikant, en hij geeft ook les op de Wilrijkse Academie.


Openen doen we dit jaar met Cargo Mas. Cargo Mas is het nieuwe project en muziekcollectief rond muzikant-componist Sam Vloemans. Hij laat zich omringen door een vaste kern van zes muzikanten, die hun sporen verdienden bij onder andere Lianne La Havas, Gabriel Rios, Zap Mama en Guru’s Jazzmatazz. Door de uiteenlopende achtergronden van de bandleden tekent het collectief voor een unieke sound en eigenzinnige mix van jazz, funk, latin, old school hiphop en rock-‘n-roll. Maar Jazz Wilrijk is natuurlijk meer dan alleen het openingsconcert.


Jelle Van Giel selecteert voor na het concert nog straffe jazzbands, die aansluitend op verschillende locaties in Wilrijk spelen. Kom proeven van de heerlijk jazzy ambiance!


TUTU PUOANE & EWOUT PIERREUX

Academie Wilrijk 


Al jarenlang is Tutu Puoane een van de meest getalenteerde zangeressen van de Lage Landen. Met haar unieke timbre boetseert ze songs die zweven tussen jazz en soul, opgefleurd met dat onuitwisbare stukje Afrika, dankzij haar Zuid-Afrikaanse roots. Samen met Ewout Pierreux, intussen al vijftien jaar lang haar vaste pianist en partner, gaat Tutu op zoek naar de samensmelting van twee prachtige disciplines – poëzie en muziek.
TRIO VERBRUGGEN - MACHTEL - VAGANÉE

Volkshuis - Heistraat 8


Deze drie topmusici slaan de handen in elkaar en vormen dit trio waarin muzikale interactiviteit door middel van pure improvisatie het mantra is.

Je kent Teun Verbruggen vast wel als drummer naast Jef Neve en van de band Flat Earth Society. Daarnaast werkt hij aan tal van eigen projecten, runt hij zijn eigen platenlabel RAT Records en is hij nu curator van het gloednieuwe BANG! Festival.

Frank Vaganée is saxofonist, docent en sinds de oprichting artistiek leider van het Brussels Jazz Orchestra.

De Nederlander contabassist Jos Machtel woont sinds vele jaren in Antwerpen en is een vaste waarde in de Belgische jazzscene.


JULIEN TASSIN TRIO

Cc De Kern – foyer

Julien Tassin maakt jazz die tegelijk eerlijk, transparant en grenzeloos is. Zijn gitaartoon is zacht en lyrisch, maar af en toe tegelijk ook wild. Hij beperkt zich niet tot pure jazz maar verkent ook genres als blues en rock. Het timbre van zijn gitaar is de rode draad in zijn muzikaal verhaal en zorgt voor een originele frasering.BOOGIE BOY

’t Spant - Boomsesteenweg 335

Muziek blijft  ontegensprekelijk de rode draad in het leven van Wilrijkenaar Paul Ambach. Al van kindsbeen af werd die er met de pap ingegoten en nu na al die jaren, wanneer een ander zijn welverdiend pensioen zou consumeren, beklimt hij nog steeds podia over heel de wereld en omarmt hij het publiek.


JELLE VAN GIEL GROUP

Vizit – Heistraat 34a

De Jelle Van Giel Group speelt frisse en toegankelijke jazz met invloeden uit rock, klassiek en Afrikaanse ritmes. Deze grote bezetting met diverse instrumentatie geeft Jelle Van Giel de kans om boeiende arrangementen te schrijven, die de groepsleden voldoende ruimte geven om zich uit te drukken.


 


 


 


 

Jazz Wilrijk - Cargo Mas
cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk
zaterdag 3 oktober 2020om 19:30
cultuurcentrum De Kern | CC De Kern
gratis
Bestel tickets
www.ccdekern.be/nl/event/75576/kroege...