u bent hier

Korneel Van Neste & Justin Glaie (streaming)

Klassieke muziek


Engelse liederen Contratenor Korneel Van Neste (25) en luitist Justin Glaie (28) selecteerden enkele parels uit de Engelse vocale muziek, met emotionele liederen van John Danyel en John Dowland. De liederen zijn melancholisch, geraffineerd en universeel – ook voor hedendaagse luisteraars blijven de gevoelens herkenbaar. Dowlands talent werd in zijn tijd al geprezen: zijn duidelijke gevoel voor ... Lees meer »

Engelse liederen

Contratenor Korneel Van Neste (25) en luitist Justin Glaie (28) selecteerden enkele parels uit de Engelse vocale muziek, met emotionele liederen van John Danyel en John Dowland. De liederen zijn melancholisch, geraffineerd en universeel – ook voor hedendaagse luisteraars blijven de gevoelens herkenbaar. Dowlands talent werd in zijn tijd al geprezen: zijn duidelijke gevoel voor melodie, zijn talent om uitstekende teksten te kiezen of zelfs te schrijven, de finesse en het muzikale belang van zijn luitbegeleidingen, het frequente gebruik van dansvormen, zijn bewerkingen van bekende luitsolo’s en zijn onderzoek naar recitatiefachtige texturen.

Bekijk hier het concert

Dit project kwam tot stand dankzij de giften van vele muziekliefhebbers aan het ‘Steunfonds voor jonge Belgische artiesten’ van AMUZ. Meer lezen

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Online
Zonder straat z/n
2000 Antwerpen
AMUZ
gratis
amuz.be/activity/korneel-van-neste-ju...