u bent hier

Kleppen en snaren - Shelter Sessies

Klassieke muziek


Tijdens onze Shelter Sessies ontvangen we jullie graag in de binnentuin van Ter Dilft. Allemaal 100% in openlucht (maar overdekt!), gemoedelijk, laid back én veilig. In de hedendaagse kamermuziekscène komt de bezetting saxofoon-harp zelden aan bod. Geheel onterecht, zo blijkt uit dit bijzonder programma. Wie had kunnen denken dat deze twee instrumenten met hun verschillende voorgeschiedenis en ... Lees meer »

Tijdens onze Shelter Sessies ontvangen we jullie graag in de binnentuin van Ter Dilft.
Allemaal 100% in openlucht (maar overdekt!), gemoedelijk, laid back én veilig.


In de hedendaagse kamermuziekscène komt de bezetting saxofoon-harp zelden aan bod. Geheel onterecht, zo blijkt uit dit bijzonder programma. Wie had kunnen denken dat deze twee instrumenten met hun verschillende voorgeschiedenis en uiterlijk, zo natuurlijk samenklinken? De ronde, warme tonen van de saxofoon en de zachte, parelende resonanties van de harp mengen uitstekend tot een rijke klankkleur.  

De rode draad doorheen dit programma is ongetwijfeld de expressieve kracht van de composities waarbij de luisteraar langs uiteenlopende emoties en sferen worden meegevoerd. Van intiem en beheerst bij Joseph Jongen en Henry Eccles naar uitgelaten en grenzeloos hartstochtelijk bij Astor Piazzolla. In dit programma gaat bijzondere aandacht naar kunstenaars van eigen bodem. Naast  Joseph Jongen zijn dat Jan Hendrik Van Damme, Alphonse Hasselmans, Wilfried Westerlinck en Nazaire Beeckman.  
 
Kom mee onder onze shelter en geniet van dit fris en origineel programma dat steeds toegankelijk en meeslepend blijft door zijn sterke uitdrukkingskracht en gevarieerd harmonisch landschap. 


Voorsmaakje? Geniet hier alvast van twee geluidsfragmenten:


Wilfried Westerlinck (1945) - Berceuse voor een prinses
Nazaire Beeckman - Elégie


CC Ter Dilft is een UiTPASpartner. UiTPAS Bornem is een spaar-en voordeelkaart voor allerlei vrijetijdsactiviteiten in Bornem. Kom je langs? Vergeet dan zeker je UiTPAS niet en spaar een punt door deel te nemen aan deze activiteit.


Basistarief: € 12,00
-19 tarief: € 6 | Vriendenpas 20/21: € 10 | MIA: € 2,4 | MIA -19: € 1,2

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurcentrum Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41
2880 Bornem
zondag 23 mei 2021 van 11:00 tot 12:30
Cultuurcentrum Ter Dilft
€ 12,0
apps.ticketmatic.com/widgets/ter_dilf...