u bent hier

KIDconcert: Romeo en Julia - Geannuleerd

Klassieke muziek


In Verona kunnen de Montacci’s en de Capuletti’s elkaars bloed wel drinken, maar wat gebeurt er wanneer twee leden van beide families hopeloos verliefd op elkaar worden? Romeo en Julia heten ze, en ze zijn vastbesloten om de kinderachtige ruzie tussen hun families niet in de weg te laten staan van hun geluk. Maar dat is zonder Julia’s neef Tybalt gerekend. Hun sprookjesachtige huwelijk wordt ... Lees meer »

In Verona kunnen de Montacci’s en de Capuletti’s elkaars bloed wel drinken, maar wat gebeurt er wanneer twee leden van beide families hopeloos verliefd op elkaar worden? Romeo en Julia heten ze, en ze zijn vastbesloten om de kinderachtige ruzie tussen hun families niet in de weg te laten staan van hun geluk. Maar dat is zonder Julia’s neef Tybalt gerekend. Hun sprookjesachtige huwelijk wordt verstoord door een duel op leven en dood tussen Romeo en Tybalt op de parking van een pizzeria, terwijl Mamma Miracoli een heerlijke pot dampende spaghetti staat te bereiden. Maestro Dirk Brossé dirigeert ondertussen muziek van Prokofjev tijdens deze KIDversie van Shakespeare’s Romeo en Julia, het legendarische theaterstuk dat 400 jaar na datum nog steeds elk verhaal over verliefde tieners met kibbelende schoonfamilies inspireert.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Update 29.09.2020
Om ervoor te zorgen dat je op een veilige en comfortabele manier van het concert kan genieten, hebben we beslist om het eerste KIDconcert (Romeo en Julia) en het derde KIDconcert (Pulcinella) in de reeks om te wisselen. Voor de uitvoering van Romeo en Julia is er namelijk een grote orkestbezetting nodig en dat is met de huidige afstandsregels, die ook op het podium van toepassing zijn, niet haalbaar.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
zondag 21 maart 2021 van 11:00 tot 13:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 20,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/ki...
+32 (0)3 213 54 06