u bent hier

*kerk gesloten voor publiek* Volg werf ter plekke - Restauratie expositiekast met beeldengroep in de Sint-Katelijnekerk


De beschilderde expositiekast van de Sint-Katelijnekerk toont drie houten beelden : Maria, Jozef en Jezus. Ze zijn van de hand van Mechelse beeldhouwer Nicolaas van der Veken (1637 - 1709). Zowel de expositiekast als de houten beelden zijn aan restauratie toe. De restaurator zal ter plekke de afschilferende verflagen weghalen, plaatselijk retoucheren en een nieuwe marmertekening schilderen met ... Lees meer »

De beschilderde expositiekast van de Sint-Katelijnekerk toont drie houten beelden : Maria, Jozef en Jezus. Ze zijn van de hand van Mechelse beeldhouwer Nicolaas van der Veken (1637 - 1709).

Zowel de expositiekast als de houten beelden zijn aan restauratie toe. De restaurator zal ter plekke de afschilferende verflagen weghalen, plaatselijk retoucheren en een nieuwe marmertekening schilderen met dezelfde tekening als de originele marmerimitatie. De houten beelden worden ontkleed en behandeld tegen houtaantasting.

We zoeken samen met de restaurator nog een moment waarop bezoekers de restauratie ook in het weekend van nabij kunnen volgen. Actuele info op www.uitinmechelen.be/festival-k.

Startdatum onder voorbehoud.
Waar: Sint-Katelijnekerk
Openingsuren: iedere dag, behalve woensdag, van 13u tot 16u
Prijs: gratis, reserveren niet nodig

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Katelijnekerk
Sint-Katelijnestraat 78
2800 Mechelen
Van di 10 november 2020 13:00 tot do 31 december 2020 16:00
Stad Mechelen
gratis
eur03.safelinks.protection.outlook.co...