u bent hier

Kasteel Marnix Bornem Monument van 15 april tot 1 november


Dit neogothische kasteel vindt zijn oorsprong in de Romeinse periode. Sinds 1780 is dit domein in handen van het geslacht Marnix. Individueel bezoek is mogelijk de laatste twee zondagen van augustus, op 15 augustus en de eerste 2 zondagen van september van 13.30 tot 16 uur. Voor groepen kan een rondleiding met gid voorzien worden van minimum 1.30 uur. Lees meer »

Sinds 1780 kwam het domein in handen van het geslacht de Marnix. Deze naam wordt vanzelfsprekend in verband gebracht met Philips de Marnix (1538-1598), Heer van Sainte Aldegonde, één van de meest gekende figuren uit deze familie.

Een permanente expositie in het kasteel vertelt u meer over de man zijn leven en werken.
De geschiedenis van dit sierlijke neogotische kasteel begint reeds bij de Romeinse periode.
Tijdens de 9de en de 10de eeuw richtte men een feodale burcht op die aanvankelijk aan de oever van de Schelde lag, maar door een loopwijziging omstreeks 1240 aan de Oude Schelde kwam te liggen.

Het interieur van het kasteel is rijk aan kunstschatten zoals schilderijen, meubelen, kantwerk, Chinees porselein en een fraaie collectie handgeschreven boeken.
De bijgebouwen zijn ingericht tot koetsmuseum.

Sinds 1988 staat het kasteel open voor bezoekers, een initiatief genomen door graaf John de Marnix de Sainte Aldegonde, 14de graaf van Bornem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Kasteel Marnix
Kasteelstraat -
2880 Bornem
Kasteel Marnix
www.kasteelmarnixdesaintealdegonde.be/
+32 3 8899009
www.kasteelmarnixdesaintealdegonde.be