u bent hier

Johan Braeckman - Lezing : kritisch denken

18 +

Zingeving, filosofie en religie


De menselijke soort is intelligent maar tevens kwetsbaar voor irrationalisme. Veel mensen blijven geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof en complottheorieën. Johan Braeckman onderzoekt wat hiervan de oorzaken zijn en legt de klemtoon op de mentale valkuilen waarin we terechtkomen. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en veel humor toont hij aan dat we veel minder kritisch denken dan ... Lees meer »

De menselijke soort is intelligent maar tevens kwetsbaar voor irrationalisme. Veel mensen blijven geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof en complottheorieën.

Johan Braeckman onderzoekt wat hiervan de oorzaken zijn en legt de klemtoon op de mentale valkuilen waarin we terechtkomen.

Aan de hand van herkenbare voorbeelden en veel humor toont hij aan dat we veel minder kritisch denken dan we zelf beseffen.

Origineel stond deze lezing gepland op 4 november '20 maar wegens maatregelen omtrent het coronavirus is die datum geannuleerd en werd er een nieuwe datum ingepland.

OPGELET, belangrijke info :

- Op voorhand tickets kopen is verplicht.
- Voor deze activiteit koop je tickets per bubbel. Je zit dus samen met de houders van de tickets die in één reservatie zijn aangekocht.
- Gelieve een mondmasker mee te nemen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Depot Deluxe
Nijverheidsstraat 27
2620 Hemiksem
dinsdag 12 oktober 2021 van 20:00 tot 21:45
IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel
€ 5,0
be.ticketgang.eu/orgFrameSaleNew.php?...
cultuur@ivebica.be
03 871 98 24
www.ivebica.be