u bent hier

Joan Shelley


CORONA-UPDATE: het concert van Joan Shelley wordt nogmaals verplaatst, dit keer van 6 september 2020 naar 29 mei 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Tickethouders worden persoonlijk via mail gecontacteerd. Goudeerlijke americana voor fans van Bonnie "Prince" Billy, Dolly Parton, Wilco en Joan Baez. Joan Shelley uit Louisville, Kentucky haalt de inspiratie voor haar goudeerlijke ... Lees meer »

CORONA-UPDATE: het concert van Joan Shelley wordt nogmaals verplaatst, dit keer van 6 september 2020 naar 29 mei 2021. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum. Tickethouders worden persoonlijk via mail gecontacteerd.

Goudeerlijke americana voor fans van Bonnie "Prince" Billy, Dolly Parton, Wilco en Joan Baez.

Joan Shelley uit Louisville, Kentucky haalt de inspiratie voor haar goudeerlijke songs bij Amerikaanse songwriters als Dolly Parton, Townes Van Zandt en Roger Miller, maar even goed uit de puurheid van de natuur om haar heen en de zoektocht naar schoonheid in het leven. Like The River Loves The Sea (2019) is alweer haar vijfde plaat, en de eerste die ze opnam in de befaamde Greenhaus Studios in Ijsland. De voorbije jaren speelde Joan Shelley samen met gelijkgestemde zielen als Wilco (Jeff Tweedy nam haar vorige plaat op in zijn studio in Chicago) en Andrew Bird. Ook Bonnie "Prince" Billy is regelmatig in de buurt; Shelley zingt mee op het prachtige Bonnie "Prince" Billy nummer In Good Faith en Coming Down For You vanop haar laatste plaat is een duet met diezelfde Will Oldham. Like The River Loves The Sea werd een verzameling van 12 songs die muziekwebsite Pitchfork "overwhelmingly beautiful" noemde. De sound van de West Coast folkpopscene uit de sixties is nooit ver weg, maar Joan Shelley slaagt erin zo uniek te klinken dat elke vergelijking eigenlijk te kort schiet. Prachtige plaat, fantastische muzikante en een van de mooiste muzikale ontdekkingen die u dit jaar zal doen.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout
zaterdag 29 mei 2021 van 20:00 tot 23:00
De Roma
€ 15,0
www.deroma.be/nl/agenda/joan-shelley
www.deroma.be