u bent hier

Jeff Aendenboom / Kurt Vervloet - double bill: God zal ons (niet) redden / Beter dan Elvis

Tekst en muziektheater


theater in vennen en velden Klein Engelandhoeve, Veldekenshof en PUUR zijn het decor voor Theater in vennen en velden. Op zaterdagavond of zondagnamiddag ontdek je op 2 van deze 3 locaties werk van een nieuwe lichting theatermakers, met extra aandacht voor talent uit de regio. Jij wandelt van de ene locatie naar de andere. Wij zorgen voor theater, gezelligheid en een drankje. Jeff Aendenboom - ... Lees meer »

theater in vennen en velden

Klein Engelandhoeve, Veldekenshof en PUUR zijn het decor voor Theater in vennen en velden. Op zaterdagavond of zondagnamiddag ontdek je op 2 van deze 3 locaties werk van een nieuwe lichting theatermakers, met extra aandacht voor talent uit de regio. Jij wandelt van de ene locatie naar de andere. Wij zorgen voor theater, gezelligheid en een drankje.

Jeff Aendenboom - God zal ons (niet) redden
Een voormalig predikant maakt een spirituele reis mee of denkt het mee te maken of heeft het reeds gemaakt of wilt het meemaken. In ieder geval; verlichting is wat hij zoekt. Grip krijgen op het leven. Maar hij heeft last van zijn rug en heeft al een tijdje niet meer geslapen. Een existentiële dronkemansdans vol verwarrende observaties én streekbier. Jeff Aendenboom bedacht, schreef en speelt de voorstelling, Stefan Gota regisseerde.

Jeff Aendenboom won in 2019 met ‘God zal ons (niet) redden’ het Utrechts Café Theater Festival. De jury oordeelde: “Jeff Aendenboom is een intrigerende performer met een hele sterke persoonlijkheid, licht gevaarlijk in zijn benadering van publiek. In de veertig minuten die deze voorstelling duurt, is Aendenboom heer en meester in de kroeg. Met zijn krachtige spel dwingt hij respect af, zelfs bij stamgasten die toevallig in de voorstelling zijn beland.’

“Met grote trefzekerheid gaat Aendenboom op in zijn verhalen... Scherp reageert hij op alles wat hij van het publiek terugkrijgt.” (Theaterkrant.nl)

Winnaar Café TheaterFestival Utrecht 2019


Kurt Vervloet - Beter dan Elvis
“Een man, vol kommer en kwel over zijn perceptie, verzuimt zich te ontfermen over wie hij werkelijk is. Elke dag waarschuwt zijn vege lijf hem voor de gevaren van deze zorgeloosheid en elke dag slaat hij deze waarschuwingen in de wind.
Op een dag is het arme lijf de ongehoorzaamheid beu en neemt het genadeloze hart wraak.
Hij loopt verloren door de regen met een oorlog in zijn hoofd, die raakt hij nooit meer kwijt al heeft hij hem jarenlang verdoofd.
Maar in de vergeten belofte van wat had gekund onderscheidt hij weer de bomen van het bos en vindt hij zijn hartenklop terug.”

Kurt Vervloet speelde en maakte voorstellingen bij HETGEVOLG, maar hij is ook ex-kermisklant, ex-schrijnwerker, ex-glazenmaker, ex-klusjesman, ex-magazijnier, ex-leraar, ex-cafébaas, ex-verslaafde, ex-man.
Nu speelt hij Cie. DeMachinerie, een collecief van poëtische bricoleurs en komt hij met de cafémonoloog ‘Beter dan Elvis’. Kurt speelt, Hans Van Cauwenberghe en Ilse Uitterlinden coachten.

programma
START Klein Engelandhoeve
Jeff Aendenboom – ‘God zal ons (niet) redden’ (Klein Engelandhoeve)
wandeling naar Veldekenshof
Kurt Vervloet – ‘Beter dan Elvis’ (Veldekenshof)

START Veldekenshof - feestzaaltje
Kurt Vervloet – ‘Beter dan Elvis’ (Veldekenshof)
wandeling naar Klein Engelandhoeve
Jeff Aendenboom – ‘God zal ons (niet) redden’ (Klein Engelandhoeve)

praktisch
afstand Veldekenshof - Klein Engelandhoeve: 2,2 kilometer over een onverharde weg (telkens op zaterdagavond in het donker, dus breng je zaklamp mee)
Wie liever niet (in het donker) wandelt, kan zich ook met de fiets of auto verplaatsen.

Om je veiligheid te garanderen hanteren wij strikt de veiligheidsmaatregelen die de overheid oplegt in het kader van de coronacrisis.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis De Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
zaterdag 31 oktober 2020 van 19:00 tot 22:00