u bent hier

Jazz: Gwen Cresens Quartet: Eclectica

14 +

Jazz en blues


Accordeonist Gwen Cresens toont zich van zijn meest eclectische kant. Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond daarna vaak vanuit vrijheid en talent. Cresens sluit voor ‘Eclectica’ met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie door in dialoog te gaan met drie top jazz-musici: pianist Bart Van Caenegem (Brussels ... Lees meer »

Accordeonist Gwen Cresens toont zich van zijn meest eclectische kant.
Musici als Bach, Mozart en Beethoven waren meesterlijke improvisators. De partituur was het vertrekpunt, de muziek ontstond daarna vaak vanuit vrijheid en talent.
Cresens sluit voor ‘Eclectica’ met zijn nieuw kwartet aan bij deze traditie door in dialoog te gaan met drie top jazz-musici: pianist Bart Van Caenegem (Brussels Jazz Orchestra), contrabassist Janos Bruneel en drummer Matthias Dewaele. Samen brengen ze Cresens’ composities en opwindende interpretaties van Bach en Grieg, filmmuziek van Laurel & Hardy, tango, musette en spannende versies van popsongs.
Accordeon-ambassadeur Gwen Cresens voelt zich thuis op de meest diverse podia. Hij stond aan de zijde van Arno, Raymond van het Groenewoud, Kommil Foo, Les Ballets C de la B en het Brussels jazz Orchestra

(!) Onder voorbehoud van bijkomende corona maatregelen kan deze voorstelling op aangeduid tijdstip doorgaan.
Reservatie mogelijk vanaf 29 augustus 2020.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart OC 't Waaigat
Kerkplein 1
2070 Zwijndrecht
zondag 6 maart 2022 van 14:00 tot 15:30
OC 't Waaigat
€ 10,0
03 250 49 90
apps.ticketmatic.com/widgets/oc_t_waa...