u bent hier

Ivo Verheyen - Ronald Luyten en het Jakob Smitsmuseum: het succes van wederzijds respect - GEANNULEERD


Ronald Luyten is bij de Herentalsenaar bekend als ‘Ruwe Ronald’ of ‘dj De Witte Stilte’. Ronald zou in 2020 zijn vijftig jaar dj-carrière vieren. Naast zijn passie voor muziek had hij dus ook een passie voor beeldende kunst. Na zijn overlijden schonk hij zijn volledige nalatenschap, uit zijn kunstatelier op de Molenvest in Herentals, aan het Jakob Smitsmuseum in Mol. Bij de maar liefst 300 ... Lees meer »

Ronald Luyten is bij de Herentalsenaar bekend als ‘Ruwe Ronald’ of ‘dj De Witte Stilte’. Ronald zou in 2020 zijn vijftig jaar dj-carrière vieren. Naast zijn passie voor muziek had hij dus ook een passie voor beeldende kunst. Na zijn overlijden schonk hij zijn volledige nalatenschap, uit zijn kunstatelier op de Molenvest in Herentals, aan het Jakob Smitsmuseum in Mol. Bij de maar liefst 300 kunstwerken zaten enkele topwerken van Jakob Smits.

In de unieke tentoonstelling De Kunstkamer in Art Center Hugo Voeten vinden de nalatenschappen van twee grote Kempense kunstliefhebbers elkaar: Ronald Luyten en Hugo Voeten. In deze lezing legt Ivo Verheyen, oud-conservator van het Jakob Smitsmuseum, uit hoe de twee partners elkaar hebben gevonden en versterkt, zonder ooit hun eigenheid en missie uit het oog te verliezen.

Na de lezing kunt u de tentoonstelling De Kunstkamer- Een ontmoeting tussen de collectie van Ronald Luyten en Hugo Voeten bezoeken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Art Center Hugo Voeten
Vennen 22
2200 Herentals
zondag 15 november 2020 van 10:30 tot 11:30
CC 't Schaliken
€ 10,0
www.schaliken.be