u bent hier

Internationale orkesten: Prague Philharmonia

Klassieke muziek


Met een volledig Tsjechisch programma meet het Prague Philharmonia zich de rol aan van muzikaal ambassadeur. Het was de componist Bedřich Smetana die het Tsjechische volk muzikaal emancipeerde. In zijn iconische symfonisch gedicht De Moldau weerklinkt als bij wonder het stromen van de Moldau doorheen de Boheemse landschappen. Smetana’s volgeling Dvořák kleurde zijn vaderlandse stijl verder in ... Lees meer »

Met een volledig Tsjechisch programma meet het Prague Philharmonia zich de rol aan van muzikaal ambassadeur. Het was de componist Bedřich Smetana die het Tsjechische volk muzikaal emancipeerde. In zijn iconische symfonisch gedicht De Moldau weerklinkt als bij wonder het stromen van de Moldau doorheen de Boheemse landschappen. Smetana’s volgeling Dvořák kleurde zijn vaderlandse stijl verder in door ook de Tsjechische volksmuziek een plaats te geven. Zo deden beide meesters een nieuwe wind waaien uit Centraal-Europese hoek. Dvořáks Vioolconcerto bevat alles wat je van een romantisch concerto verwacht: uitgestrekte melodieën, pathos en virtuositeit. Levende legende Midori maakte er destijds een referentieopname van met de New York Philharmonic. Dvořáks Achtste symfonie klinkt vooral lichtvoetig en optimistisch, en maakt van dit concert de ultieme ode aan twee grootmeesters.

Copresentatie met deSingel
In samenwerking met Klarafestival

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid. Casa Kafka Pictures Tax Shelter Empowered by Belfius.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
woensdag 24 maart 2021 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 28,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/in...
+32 (0)3 213 54 06