u bent hier

Internationale orkesten: Ochestre de la Suisse Romande - Geannuleerd

Klassieke muziek


Befaamd als tovenaar achter de piano, kon de jonge Franz Liszt in een handomdraai de meest indrukwekkende passages op zijn instrument improviseren. Toch sleutelde Liszt meer dan twintig jaar aan zijn eerste eigen pianoconcerto, dat uiteindelijk een ééndelige brok vitaliteit werd. Het jonge pianowonder Kit Armstrong bouwt als sinds zijn vroege kinderjaren aan een imposante solocarrière, en ... Lees meer »

Befaamd als tovenaar achter de piano, kon de jonge Franz Liszt in een handomdraai de meest indrukwekkende passages op zijn instrument improviseren. Toch sleutelde Liszt meer dan twintig jaar aan zijn eerste eigen pianoconcerto, dat uiteindelijk een ééndelige brok vitaliteit werd. Het jonge pianowonder Kit Armstrong bouwt als sinds zijn vroege kinderjaren aan een imposante solocarrière, en treedt daarmee overtuigend in de voetsporen van zijn grote idool. De Zesde symfonie van Mahler heeft dan wel ‘de Tragische’ als bijnaam, ze zal voor velen altijd de symfonie met de hamer en de koebellen blijven. Met een verrassende en vooral reusachtige orkestbezetting doet Mahler in zijn Zesde symfonie aan onvervalste zelfreflectie. Volgens Mahlers collega-dirigent Bruno Walter eindigt het werk ‘in de hopeloosheid en de donkere nacht van de ziel’. Dirigent Jonathan Nott drijft zijn manschappen van het befaamde Orchestre de la Suisse Romande tot het uiterste in deze heroïsche evenwichtsoefening tussen overmoed en twijfel.

Copresentatie met deSingel

Update 26.01.2021
Spijtig genoeg heeft het orkest omwille van de coronaproblematiek de tournee waarvan dit concert deel uitmaakte geannuleerd. Ticketkopers worden zo snel mogelijk persoonlijk op de hoogte gebracht.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Koningin Elisabethzaal / Elisabeth Center
Koningin Astridplein 26
2000 Antwerpen
zondag 25 april 2021 van 20:00 tot 22:00
Antwerp Symphony Orchestra
€ 28,0
www.antwerpsymphonyorchestra.be/nl/in...
+32 (0)3 213 54 06