u bent hier

Inclusie: Onderwijs in een gekleurde samenleving

Samenleving


Segregatie, stereotypen, vooroordelen, lage verwachtingen, discriminatie en racisme zijn een aantal structurele uitdagingen waar de etnische diversiteit in het onderwijs mee te maken krijgt. Professor Orhan Agirdag onderzoekt hoe de huidige onderwijsstructuur slachtoffers maakt van leerlingen met een migratieachtergrond en bekijkt daarnaast ook de rol van de socio-economische aspecten, ... Lees meer »

Segregatie, stereotypen, vooroordelen, lage verwachtingen, discriminatie en racisme zijn een aantal structurele uitdagingen waar de etnische diversiteit in het onderwijs mee te maken krijgt.

Professor Orhan Agirdag onderzoekt hoe de huidige onderwijsstructuur slachtoffers maakt van leerlingen met een migratieachtergrond en bekijkt daarnaast ook de rol van de socio-economische aspecten, beleidsmakers en instituties.

Hij gaat in gesprek met de Antwerps Congolese socioloog Willy Musitu Lufungula die als educatief medewerken bij het Internationaal Comité migrantenverenigingen in Brussel en Sint-Niklaas ondersteunt.

Hij heeft expertise op vlak van armoede, Congolese immigratie en intercultureel samenleven. Samen met Sanghmitra Bhutani (Minderhedenforum) gaan ze in overleg over de haalbaarheid van Orhan's voorstellen.

Schrijf je snel in en denk mee na om dit “ rad van ongelijkheid” in het onderwijs te keren.

Deelname is gratis.

Organisatie: Masereelfonds, ACV, Peperfabriek, Hart boven Hard, ICVZW, Minderhedenforum.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart online
nvt
2000 Antwerpen
donderdag 11 maart 2021 van 20:00 tot 21:15
Masereelfonds
gratis
peperfabriek.be/event/Inclusie%3A%20O...
andre@masereelfonds.be