u bent hier

In het hoofd van Charel Cambré

Meerdere kunstvormen


Duik in de creatieve kronkels van Charel Cambré, winnaar van de Bronzen Adhemar 2020 Charel Cambré is een virtuoze ‘allestekenaar’, bij het grote publiek vooral bekend als tekenaar van de succesvolle ‘Suske en Wiske’-spin-off ‘Amoras’. Verder tekent hij ook de gag-reeks ‘Filip & Mathilde’ over de koninklijke familie en legde hij zijn liefde voor het skaten in de jongerenstrip ‘Jump’. En dat is ... Lees meer »

Duik in de creatieve kronkels van Charel Cambré, winnaar van de Bronzen Adhemar 2020

Charel Cambré is een virtuoze ‘allestekenaar’, bij het grote publiek vooral bekend als tekenaar van de succesvolle ‘Suske en Wiske’-spin-off ‘Amoras’. Verder tekent hij ook de gag-reeks ‘Filip & Mathilde’ over de koninklijke familie en legde hij zijn liefde voor het skaten in de jongerenstrip ‘Jump’. En dat is nog maar het topje van de strip-ijsberg.

Maar Charel is ook een getalenteerd schilder en karikaturist. Hij heeft een achtergrond in animatie en is ook niet vies van een kritische kijk op de actualiteit in zijn cartoons. Om al die creativiteit in goede banen te leiden, runt hij ook nog eens een echte studio en wordt hij terecht de Willy Vandersteen van zijn generatie genoemd.

In het hoofd van Charel Cambré is een overzichtstentoonstelling waarin alle creatieve facetten van deze Bronzen Adhemar-winnaar aan bod komen. Ontdek hoe het ene idee uit het andere voortkomt, hoe hij een oud schilderij linkt aan een nieuwe albumcover en hoe zijn tekentafel er thuis bij ligt.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
Van 3 april 2021 tot 2 mei 2021 (wo van 10:00 tot 17:00
do van 10:00 tot 17:00 vr van 10:00 tot 17:00
za van 10:00 tot 17:00
zo van 10:00 tot 17:00)
Stripgids
gratis
www.warande.be/programma/
www.warande.be/programma