u bent hier

Ik schilder met schilders - Documentaire over Adriaan Raemdonck

18 +


Galerie De Zwarte Panter, in de Hoogstraat in Antwerpen bestaat al sinds 1968, en is daarmee de oudste actieve galerie in België, een unicum! Deze documentaire van Jacques Servaes belicht het levenswerk en levensverhaal van Adriaan Raemdonck, oprichter en nog steeds bezieler van De Zwarte Panter. We krijgen een inkijk in een halve eeuw beeldende kunst en de culturele en maatschappelijke ... Lees meer »

Galerie De Zwarte Panter, in de Hoogstraat in Antwerpen bestaat al sinds 1968, en is daarmee de oudste actieve galerie in België, een unicum! Deze documentaire van Jacques Servaes belicht het levenswerk en levensverhaal van Adriaan Raemdonck, oprichter en nog steeds bezieler van De Zwarte Panter. We krijgen een inkijk in een halve eeuw beeldende kunst en de culturele en maatschappelijke evolutie in Vlaanderen en omstreken.
Bekenden van de galerie, waaronder Fred Bervoets, Jan Decleir, Tom Barman, Jeroen Olyslaegers en Jan Mulder, vertellen samen met Adriaan over verleden, heden en toekomst van de galerie, haar impact en haar plaats in de (kunst)wereld.
Toegang gratis, wel vooraf inschrijven via bibliotheek@zwijndrecht.be of T 03 250 49 40.
Indien de documentaire niet live kan doorgaan, ontvang je een link om de film thuis te bekijken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek Zwijndrecht
Binnenplein 1
2070 Zwijndrecht
woensdag 16 juni 2021 van 20:00 tot 21:30