u bent hier

HOOGTIJ - Feest in Rivierpark Scheldevallei! ~Luisterroute


Een hele zomer feest met HOOGTIJ! Op 20 juni geven we het startschot voor een zomer lang feest met HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei. Bij HOOGTIJ staan de rivieren centraal. Want tussen Gent en Antwerpen strekt zich Rivierpark Scheldevallei uit, een gebied gekenmerkt door unieke getijdennatuur, imposante kastelen en bloeiende dorpen en steden. 23 steden en gemeenten tonen je drie ... Lees meer »

Een hele zomer feest met HOOGTIJ!

Op 20 juni geven we het startschot voor een zomer lang feest met HOOGTIJ! Feest in Rivierpark Scheldevallei. Bij HOOGTIJ staan de rivieren centraal. Want tussen Gent en Antwerpen strekt zich Rivierpark Scheldevallei uit, een gebied gekenmerkt door unieke getijdennatuur, imposante kastelen en bloeiende dorpen en steden. 23 steden en gemeenten tonen je drie maanden lang de streek van Schelde, Durme en Rupel op een andere manier.

Ook Hemiksem doet mee! Samen met de andere gemeenten van de Rupelstreek en Willebroek laten we onze regio tot leven komen met een gloednieuwe verhalenroute. Benieuwd hoe water onze streek op alle vlakken vormgeeft? Scan de QR-code op verschillende stopplaatsen langs de route en luister naar een verhaal, weetje of lied verbonden aan die plek. Wil je weten wat HOOGTIJ deze zomer nog meer te bieden heeft? Ontdek het volledige programma op www.hoogtijscheldevallei.be.

Meer riviernatuur met LIFE Sparc en het Sigmaplan

HOOGTIJ is een organisatie van Regionaal Landschap Schelde-Durme en de deelnemende gemeenten en steden, in het kader van het LIFE Sparc-project. Dankzij LIFE Sparc krijgt de unieke natuur in de Scheldevallei een duwtje in de rug. Met de hulp van LIFE Sparc wordt kostbare getijdennatuur in acht gebieden van het Vlaamse Sigmaplan versneld ontwikkeld. Het Sigmaplan beschermt Vlaanderen tegen overstromingen uit de Schelde en bijrivieren. Daarnaast zorgt het plan voor de bescherming en uitbreiding van unieke riviernatuur. Zo maken we samen met de natuur werk van een klimaatbestendige Scheldevallei.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Sint-Bernardusabdij Hemiksem
Sint-Bernardusabdij 1
2620 Hemiksem
Van zo 20 juni 2021 00:00 tot zo 19 september 2021 23:59
Regionaal Landschap Schelde-Durme
gratis
www.hoogtijscheldevallei.be