u bent hier

HOOGTIJ – Feest in de Scheldevallei! ~ Stroom mee met de langste golf ~


~ ~ 💙 GA OP STAP IN DE SCHELDEVALLEI TIJDENS HOOGTIJ 2020 💙 ~ ~ Deze zomer nodigen we je uit om de Scheldevallei te verkennen aan de hand van onze HOOGTIJ wandelroutes. Nu verre reizen het best eventjes worden uitgesteld, geven wij je de kans om op een veilige manier de vele parels dichtbij huis te ontdekken aan de hand van onze routes. Wedden dat je versteld staat van wat ons kleine landje te ... Lees meer »

~ ~ 💙 GA OP STAP IN DE SCHELDEVALLEI TIJDENS HOOGTIJ 2020 💙 ~ ~

Deze zomer nodigen we je uit om de Scheldevallei te verkennen aan de hand van onze HOOGTIJ wandelroutes. Nu verre reizen het best eventjes worden uitgesteld, geven wij je de kans om op een veilige manier de vele parels dichtbij huis te ontdekken aan de hand van onze routes. Wedden dat je versteld staat van wat ons kleine landje te bieden heeft? In het Rivierpark Scheldevallei beschikken wij namelijk over echte, Europese topnatuur! Nergens anders vind je zo’n rijke riviernatuur die constant mee beweegt met het ritme van de getijden.

Dankzij het Sigmaplan kregen we er de laatste jaren heel wat overstromingsgebieden bij en er wordt nog volop aan verder gewerkt. Met het Europese project LIFE Sparc kozen we acht gebieden van het Sigmaplan uit die sneller worden ontwikkeld als klimaatbuffer. We geven de rivier er meer ruimte en herstellen kostbare getijdennatuur. Blijf op de hoogte van alle werken en onze activiteiten via de website of door je in te schrijven op onze nieuwsbrief.

De routes hebben telkens een startplaats in een andere gemeente langs de Schelde, Durme of Rupel. Onderweg duidden we tal van bezienswaardigheden aan op je traject: een mooi punt om even stil te staan, interessante natuurplekjes, gloednieuwe picknickbanken of leuke weetjes langs je wandeling, zoals de Sigmawerken die volop aan de gang zijn.

Haal tijdens de wandeling je camera of smartphone boven en stroom mee met de langste golf! Maak een filmpje van jouw golfbeweging, stuur* het ons door via messenger (facebook.com/lifeSPARC) of via e-mail (lise@rlsd.be) en maak kans op een van onze prijzen. Samen zullen alle filmpjes één lange golf langs het water vormen!

Ontdek alle routes op www.hoogtijscheldevallei.be.

*Door het insturen van jouw filmpje geef je LIFE Sparc de toestemming om het beeldmateriaal te gebruiken in onze communicatie.

/// Dit initiatief is een gezamenlijke inspanning van Regionaal Landschap Schelde-Durme, Rivierpark Scheldevallei en tientallen gemeenten en verenigingen tussen Antwerpen en Gent en wordt mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Europese Unie in het kader van het project Life SPARC. ///

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Diverse locaties
Diverse straten
2880 Bornem
Van zo 21 juni 2020 00:00 tot ma 21 september 2020 23:59
Regionaal Landschap Schelde-Durme
gratis
www.hoogtijscheldevallei.be