u bent hier

Holle Haven


Een ongezien blitse versie van de klassieker van Paul van Ostaijen, geadapteerd naar corona-context, voor spreekstem, mezzo & vierhandige prepared piano. Tijdens de eerste quarantaine herschreef Gaea Schoeters het gedicht ‘Holle Haven’ uit Paul van Ostaijens dichtbundel Bezette Stad (1921) voor het project Besmette Stad van deBuren. Nadien groeide deze nieuwe ‘Holle Haven’ uit tot een slam 2.0 ... Lees meer »

Een ongezien blitse versie van de klassieker van Paul van Ostaijen, geadapteerd naar corona-context, voor spreekstem, mezzo & vierhandige prepared piano.

Tijdens de eerste quarantaine herschreef Gaea Schoeters het gedicht ‘Holle Haven’ uit Paul van Ostaijens dichtbundel Bezette Stad (1921) voor het project Besmette Stad van deBuren.

Nadien groeide deze nieuwe ‘Holle Haven’ uit tot een slam 2.0 performance die spoken word samenbrengt met hedendaagse klassieke muziek. ‘Holle Haven’ klinkt als een jamsessie rond een vleugelpiano (vierhandig bespeeld door Lies Colman en Annelies Van Parys), waarin mezzosopraan Els Mondelaers stem geeft aan Van Ostaijen en Gaea Schoeters hem het heden intrekt.

Fotograaf Sébastien Van Malleghem maakte, geïnspireeerd door deze soundtrack, opnames in Antwerpen, die nu worden samengebracht met de muziek.

Het geheel schetst een beeld van de impact van de pandemie op ons leven. Van de eenzaamheid van gescheiden geliefden tijdens de quarantaine tot het abrupte stilvallen van toerisme en economie, van alleen moeten sterven tot de onstilbare huidhonger en de opgehokte verlangens.

Concertgebouw Brugge streamt het concert Holle Haven op 14 mei in première. De film van Sébastien Van Malleghem gaat tegelijkertijd in première als livestream op het facebookkanaal van het Letterenhuis. Als kijker heb je twee mogelijkheden: je kunt kiezen voor een van beide, of je kunt de films gelijktijdig op twee schermen afspelen (vergeet dan niet op een van beide het geluid uit te schakelen.) Het liefst zouden we de muziek (oldskool) live bij de film laten horen, met publiek erbij – helaas is dat dezer dagen niet mogelijk

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Letterenhuis online
Minderbroederstraat 22
2000 Antwerpen
vrijdag 14 mei 2021 van 20:15 tot 21:00
gratis
www.letterenhuis.be/nl/activiteit/hol...