u bent hier

Hoe slim is de artificiële intelligentie van de toekomst? - GEANNULEERD

Wetenschap


Dit evenement is geannuleerd o.w.v. corona. Doen robots straks al het werk voor ons? Prof. Stijn Derammelaere ontdoet in deze lezing artificiële intelligentie van haar mystieke status en geeft een antwoord op pertinente vragen. De media staan vol met berichten over spectaculaire ontwikkelingen op het vlak van artificiële intelligentie (AI). Van software die uw geaardheid kan bepalen op basis ... Lees meer »

Dit evenement is geannuleerd o.w.v. corona.

Doen robots straks al het werk voor ons? Prof. Stijn Derammelaere ontdoet in deze lezing artificiële intelligentie van haar mystieke status en geeft een antwoord op pertinente vragen.

De media staan vol met berichten over spectaculaire ontwikkelingen op het vlak van artificiële intelligentie (AI). Van software die uw geaardheid kan bepalen op basis van één foto tot drones die zelf beslissen om terroristische groeperingen onder vuur te nemen. De toon van dat nieuws is vaak alarmerend. Wie AI zegt, denkt vaak aan massaal jobverlies.

Hoog tijd dus om een en ander in perspectief te zetten.

Stijn Derammelaere


neemt je met passie mee doorheen de ontwikkelingen van de laatste jaren, die klaarstaan om echt door te breken. Aan de hand van tastbare voorbeelden en verhelderende resultaten ontdoet hij AI van haar mystieke status en geeft hij een antwoord op pertinente vragen.

Stijn is professor mechatronica aan de Universiteit Antwerpen. Daardoor werkt hij dagdagelijks met de nieuwste innovaties. Een verhaal met scherpe spitstechnologische kantjes, maar daar blijft het niet bij. Stijn heeft ook oog voor de sociale, economische en maatschappelijke impact van bijvoorbeeld artificiële intelligentie (AI).


Met ondersteuning van Vormingplus Kempen vzw

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Zaal Forsela - Leo Pleysierbibliotheek
Hoogstraatsesteenweg 19
2310 Rijkevorsel
woensdag 2 december 2020 van 20:00 tot 22:00
Lokaal Bestuur Rijkevorsel
€ 4,0
bibliotheek@rijkevorsel.be
03 340 00 50