u bent hier

Hoe activeer je gelovigen (terug) in je gemeenschap?

Zingeving, filosofie en religie


Graag nodigen we u van harte uit voor de 4de editie van best practice: hoe activeer je gelovigen (terug) in je gemeenschap? Via zoom is er de gelegenheid om mee aan te sluiten op donderdag 29 april 2021 van 20.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur. Hoewel we nog steeds reikhalzend uitkijken naar verdere versoepelingen, klinkt ook meer en meer het verlangen naar een manier om mensen lokaal (terug) te ... Lees meer »

Graag nodigen we u van harte uit voor de 4de editie van best practice: hoe activeer je gelovigen (terug) in je gemeenschap? Via zoom is er de gelegenheid om mee aan te sluiten op donderdag 29 april 2021 van 20.30 uur tot uiterlijk 22.00 uur. Hoewel we nog steeds reikhalzend uitkijken naar verdere versoepelingen, klinkt ook meer en meer het verlangen naar een manier om mensen lokaal (terug) te betrekken in de kerk. Dat blijkt niet overal evident. Tegelijkertijd merken we dat het initiatief dat gevraagd is om op een goede manier om te gaan met Corona en de uitdagingen die dat met zich meebracht velen van ons veel kruim heeft gekost. Hoe bouwen we terug aan onze lokale gemeenschap? Wie kan en wil zich engageren? Wat zien we voor kansen voor ons als Kerk vanuit de crisis die we doormaken? Aan deze vragen willen we binnen de best practice ruimte bieden. Opzet van de avond: ·         Introductie ·         Actuele informatie rond de maatregelen en de impact daarvan ·         Praktijkgeluiden en -voorbeelden rond het (terug)bouwen aan de lokale gemeenschap o   Crisis als kans om uit te zuiveren wat essentieel is o   Wat zijn de obstakels in het (her)activeren van gelovigen en hoe kunnen die overwonnen worden? ·         Ruimte voor uitwisseling We zullen goede voorbeelden uitwisselen om stappen te zetten om lokaal Kerk te vormen. Dit alles opnieuw met het doel om met elkaar te werken aan manieren om betekenisvol te zijn voor mensen in deze bijzondere tijd.
Inschrijven is op basis van interesse. We engageren ons om de waardevolle suggesties kort na de best practice te bezorgen aan alle teamleden, zodat ook wie de best practice niet kon volgen er mogelijk mee aan de slag kan gaan.
Inschrijven via bovenstaande aanmeld/inschrijf-knop of via myriam.smits@ccv.be
We vragen u graag om direct bij inschrijving antwoord te geven op de volgende vragen: ·         Welke obstakels heb je al overwonnen om Kerk te vormen en hoe deed je dat concreet? Zijn er van jullie uit goede voorbeelden in het (her)activeren van gelovigen? ·         Confrontatie met corona maakt dat je terug gaat naar de essentie: welke activiteiten zijn in jullie aanbod (nog) essentiëler geworden of gebleken of nieuw gestart vanuit het aanvoelen van een concrete nood? ·          Welke vraag wil je zeker beantwoord zien in dit thema?
Na inschrijving krijgt u de benodigde informatie om te kunnen deelnemen aan deze zoomsessie.
De 5de sessie van Best Practices zal plaatsvinden op maandag 31 mei 2021 van 20u.30 tot uiterlijk 22 uur, het thema wordt later bekendgemaakt. Noteer alvast de datum in uw agenda.In samenwerking met Vlaamse Overheid

Activity Members: Anke Mertens, Jan Caljon, Juan Luyten, Myriam Smits, Steven De Schamphelaere, Wim Selderslaghs

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CCV, partner in christelijk vormingswerk vzw - bisdom Antwerpen
Groenenborgerlaan 149
2020 Antwerpen 2
donderdag 29 april 2021 van 20:30 tot 22:00
CCV, partner in christelijk vormingswerk
gratis
info@ccv.be
016389891
www.kerknet.be/node/96021
info@ccv.be
www.ccv.be