u bent hier

Historische stadswandelingen: De Groote Oorlog van 1914-1918 in Antwerpen


De wandeling begint aan het Koninklijk Paleis op de Meir waar Koning Albert tijdens zijn verblijf in Antwerpen residentie hield. Vandaar gaat het richting ‘t Steenplein. Onderweg wordt de aandacht gevestigd op historische gebouwen (of de plaats waar ze stonden) die tijdens de Eerste Wereldoorlog een rol gespeeld hebben. Ook andere aspecten komen aan bod: de houding van de “Antwerpse” Duitsers, ... Lees meer »

De wandeling begint aan het Koninklijk Paleis op de Meir waar Koning Albert tijdens zijn verblijf in Antwerpen residentie hield. Vandaar gaat het richting ‘t Steenplein. Onderweg wordt de aandacht gevestigd op historische gebouwen (of de plaats waar ze stonden) die tijdens de Eerste Wereldoorlog een rol gespeeld hebben.
Ook andere aspecten komen aan bod: de houding van de “Antwerpse” Duitsers, belangrijke Antwerpse luchtvaartpioniers, beroemde schrijvers en kunstenaars die in Antwerpen de oorlog meemaakten, het vluchtelingenprobleem. Het laatste aspect sluit aan bij het eindpunt van de wandeling: de pontonbrug ter hoogte van het Steen.

Gidsenwerking Antwerpen Toerisme & Congres
Toon kaart Antwerpen Toersime & Congres
Grote Markt 1
2000 Antwerpen
www.antwerpen.be/visit