u bent hier

HIP talent @ AMUZ

Klassieke muziek


Samen onthullen traversospeler en klavecinist Beniamino Paganini (26) en barokhoboïste en blokfluitiste Nele Vertommen (21) voor u vanuit AMUZ het je-ne-sais-quoi-gevoel in de Duitse barokmuziek. Op het programma staat Duitse kamermuziek met een Frans tintje, o.a. van Georg Friedrich Händel (1685-1759). Tegenwoordig is Händel vooral beroemd voor zijn opera’s en oratoria, maar in zijn eigen ... Lees meer »

Samen onthullen traversospeler en klavecinist Beniamino Paganini (26) en barokhoboïste en blokfluitiste Nele Vertommen (21) voor u vanuit AMUZ het je-ne-sais-quoi-gevoel in de Duitse barokmuziek. Op het programma staat Duitse kamermuziek met een Frans tintje, o.a. van Georg Friedrich Händel (1685-1759). Tegenwoordig is Händel vooral beroemd voor zijn opera’s en oratoria, maar in zijn eigen tijd werd hij ook geprezen als virtuoos improvisator op het klavier en voor de solowerken voor dat instrument. Ook Georg Philipp Telemann (1681-1767) schreef talloze boeiende solowerken, o.a. voor traverso en hobo fluit, waarbij hij alle kwaliteiten van de instrumenten optimaal tot hun recht laat komen. Contratenor Korneel Van Neste (25) en luitist Justin Glaie (28) selecteerden dan weer enkele parels uit de Engelse vocale muziek, met emotionele liederen van John Danyel en John Dowland. De liederen zijn melancholisch, geraffineerd en universeel - ook voor hedendaagse luisteraars blijven de gevoelens herkenbaar. Dowlands talent werd in zijn tijd al geprezen: zijn duidelijke gevoel voor melodie, zijn talent om uitstekende teksten te kiezen of zelfs te schrijven, de finesse en het muzikale belang van zijn luitbegeleidingen, het frequente gebruik van dansvormen, zijn bewerkingen van bekende luitsolo’s en zijn onderzoek naar recitatiefachtige texturen.

'HIP talent @ AMUZ' is een reeks waarin jong talent in de spotlight staat. Dankzij de gulle giften van vele muziekliefhebbers aan het Steunfonds jonge Belgische artiesten van AMUZ hoort u jong, aanstormend toptalent dat zowel in binnen- en buitenland hoge ogen gooit. Beginnende oudemuziekmusici met een enorme dynamiek, die zich stuk voor stuk lieten opmerken binnen de Historically Informed Performance (HIP), ook het AMUZ-huislabel.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart AMUZ online
Kammenstraat 81
2000 Antwerpen
AMUZ
gratis
www.vrt.be/vrtnu/a-z/podium-19/1/podi...