u bent hier

hi Baubo, - AFGELAST

Tekst en muziektheater


In 2018 schreef en speelde Hannah De Meyer het hypnotiserende new skin. In deze voorstelling versmolt ze de groeiende verontwaardiging van een nieuwe generatie jonge mensen over onze kapotte wereld met een hoogst persoonlijk ‘ontwaken’. new skin als een deur naar een nieuw bewustzijn, met alternatieve verhalen over wat succes is, welvaart, een welvarende maatschappij.  In het seizoen 2019-2020 ... Lees meer »

In 2018 schreef en speelde Hannah De Meyer het hypnotiserende new skin. In deze voorstelling versmolt ze de groeiende verontwaardiging van een nieuwe generatie jonge mensen over onze kapotte wereld met een hoogst persoonlijk ‘ontwaken’. new skin als een deur naar een nieuw bewustzijn, met alternatieve verhalen over wat succes is, welvaart, een welvarende maatschappij. In het seizoen 2019-2020 laat Hannah De Meyer zich gidsen door Baubo, een obscure mythologische figuur, geassocieerd met regeneratie, magie en seksualiteit. Al sinds de prehistorie duikt Baubo op in rotstekeningen, benen figuurtjes en verhalen: figuren met geaccentueerde vagina’s en gespreide benen, meestal in het gezelschap van stieren, schildpadden en vogels. In de Griekse mythologie duikt Baubo op als min van Dionysius en hulpje van Demeter. 

De Meyer componeert een nieuwe tekst die ze samen met enkele performers ensceneert tot een voorstelling waarin taal en beweging zich op unieke wijze met elkaar verweven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bourlaschouwburg
Komedieplaats 18
2000 Antwerpen
di 1 december 2020 van 20:00 tot 21:00 wo 2 december 2020 van 20:00 tot 21:00
Toneelhuis
info@toneelhuis.be
+32 3 224 88 44
www.toneelhuis.be/nl/programma/hi-Baubo,