u bent hier

Het Schrijversgevang op scène #13

Tekst en muziektheater


Drie schrijvers. Opgesloten. Elk een bed en een tafel. De borgsom? Een gloednieuwe theatertekst. Monty stelt drie theaterauteurs een bijzondere uitdaging voor: ze blijven een week lang binnen de muren van het theater. Op maandag worden ze opgesloten. Om zich vrij te kopen storten ze zich vijf dagen exclusief op het schrijven van een gloednieuwe theatertekst. Op vrijdag wordt de borgsom betaald ... Lees meer »

Drie schrijvers. Opgesloten. Elk een bed en een tafel. De borgsom? Een gloednieuwe theatertekst.

Monty stelt drie theaterauteurs een bijzondere uitdaging voor: ze blijven een week lang binnen de muren van het theater. Op maandag worden ze opgesloten. Om zich vrij te kopen storten ze zich vijf dagen exclusief op het schrijven van een gloednieuwe theatertekst.

Op vrijdag wordt de borgsom betaald en overhandigen ze het resultaat van een week schrijven aan drie theatergezelschappen. Een loting beslist wie welke tekst krijgt. Vanaf dan zijn hun teksten volledig in de handen van de acteurs. Een ruwe montage tonen zij zondagavond aan het publiek.

Monty lanceerde dit experiment in 2008. Intussen groeide het Schrijversgevang uit tot een vaste traditie om aan het begin van het culturele seizoen een impuls aan de Nederlandstalige theaterliteratuur te geven.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Monty Kultuurfaktorij
Montignystraat 3-5
2018 Antwerpen 18
zondag 20 september 2020 van 20:00 tot 23:00
Monty Kultuurfaktorij
€ 12,0
www.monty.be/nl/programma/het-schrijv...