u bent hier

Hermes Ensemble in deSingel

Klassieke muziek


Aan het begin van dit millennium sloeg Wim Henderickx op een reusachtige gong in de tempel van Boudhanath, hoog in de Nepalese Himalaya: het beginpunt voor een reeks unieke composities geïnspireerd door de oosterse wijsbegeerte. Het werk voor ensemble en solosopraan ‘Nada Brahma’ - Sanskriet voor ‘alles is klank’ - en de altvioolsolo ‘Raga III’ zijn echte hoogtepunten met oosterse inspiratie. ... Lees meer »

Aan het begin van dit millennium sloeg Wim Henderickx op een reusachtige gong in de tempel van Boudhanath, hoog in de Nepalese Himalaya: het beginpunt voor een reeks unieke composities geïnspireerd door de oosterse wijsbegeerte. Het werk voor ensemble en solosopraan ‘Nada Brahma’ - Sanskriet voor ‘alles is klank’ - en de altvioolsolo ‘Raga III’ zijn echte hoogtepunten met oosterse inspiratie. Los van de Indiase natuurfilosofie ontstond ‘Atlantic Wall’ als bijzondere meditatie op de vier elementen. Dit werk voor ensemble, mezzosopraan, electronics en video en werd gecreëerd in deSingel in 2012. De Amerikaanse videokunstenaar Kurt Ralske maakte een videocollage met originele beelden gefilmd op locatie vanuit bunkers van de Atlantic Wall in Noord-Frankrijk.

Dit event wordt uitgezonden op Podium 19, een nieuw en gratis cultuurkanaal. Je kan op Podium 19 terecht voor virtuele voorstellingen, optredens en concerten uit de Vlaamse cultuurhuizen. Podium 19 is te zien op kanaal 19 van Proximus Pickx (kanaal 269 vanuit Brussel of Wallonië), kanaal 99 van Telenet TV, kanaal 20 van Orange TV en uitgesteld via VRT NU. Meer info op www.podium19.be.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart deSingel online
Desguinlei 25
2000 Antwerpen
Van di 13 april 2021 00:00 tot zo 2 mei 2021 23:59
deSingel
gratis
www.vrt.be/vrtnu/a-z/podium-19/1/podi...