u bent hier

Heemmuseum Het Molenijzer

Erfgoed


Het Molenijzer is een knus en gemoedelijk museum. Je maakt kennis met het dagelijkse leven van het nabije en verre verleden. Tal van aspecten worden hier tentoongesteld: een woonkamer, een slaapkamer, oude volksspelen, wassen en plassen,... Ook ambachten, zoals de smidse of de klompenmakerij, komen aan bod. In het Lingerie- en Ondergoedmuseum zie je de evolutie van het ondergoed van 1900 tot ... Lees meer »

Het Molenijzer is een knus en gemoedelijk museum. Je maakt kennis met het dagelijkse leven van het nabije en verre verleden. Tal van aspecten worden hier tentoongesteld: een woonkamer, een slaapkamer, oude volksspelen, wassen en plassen,... Ook ambachten, zoals de smidse of de klompenmakerij, komen aan bod. In het Lingerie- en Ondergoedmuseum zie je de evolutie van het ondergoed van 1900 tot nu.

GROEPSBEZOEKEN:
Groepsbezoeken aan het museum kunnen enkel plaatsvinden tussen 1 april en 31 oktober. Omdat het museum niet verwarmd is kan het er in de winterperiode veel te koud zijn. Uitzonderlijk kan in de winter toch een bezoek toegestaan worden.
Een groep bestaat uit minstens 15 personen. Groepen van minder dan 15 personen worden niet geweigerd, maar betalen wel voor 15. In de inkomprijs van EUR 2 zit de vergoeding voor het gidsen inbegrepen.

(Voor individuele bezoekers op zondag is het museum gratis toegankelijk)

LINGERIE- EN ONDERGOEDMUSEUM
Sinds 6 augustus 2006 heeft Vlaanderen er een uniek museum bij, met name het eerste Lingerie- en Ondergoedmuseum.
Gelegen op de site van het heemmuseum Het Molenijzer in de gemeente Putte toont dit museum een deel van haar collectie. Na jarenlange zoektochten bevatte de collectie bij de opening een 600 stuks, ondertussen opgelopen tot bijna 5000 stuks aan lingerie en ondergoed.

Meer info over het Lingerie- en ondergoedmuseum: contacteer Lydia Pellegrims: 0495 87 48 94 | deposeum@gmail.com
https://deposeum.wixsite.com/hetdeposeum

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Heemmuseum Het Molenijzer
Heuvel 41b
2580 Putte
Zo Van 0:00 tot 0:00
Heemkring Het Molenijzer vzw
gratis
alfons.vekemans@scarlet.be
+32 1 5752798, +32 497 342690
www.bloggen.be/heemkringputte