u bent hier

Hans Mortelmans & Groep - Integendeel!

1.8.4.0.0 


Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.   Vrijwel de gehele kleinkunstwereld, van (zware fan) Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) en Fay Lovski tot ... Lees meer »

Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.


 


Vrijwel de gehele kleinkunstwereld, van (zware fan) Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) en Fay Lovski tot Stoomboot werd reeds betoverd door dit eigenzinnig ensemble. Het wordt (hoog) tijd dat jij dit ook eens beleeft!


Krachtig evenwicht tussen energie, melancholie en humor.


Absurde tijden smeken om absurde vragen. Hans Mortelmans kan het zich permitteren ze te stellen. Hobbelend over de afgesleten kasseien van swing, jazz, blues en calypso overschouwt hij het moeras van de mode. Gaat dat veel belangstelling opleveren? En gaat hij daar wat aan verdienen? Integendeel!


Maar voortdoen is een edele kunst in dit vluchtig bestaan. Is “remmende achterstand” zoveel slechter dan "remmende voorsprong"? Wie weet het?


Hans Mortelmans & Groep is een akoestisch sextet, van bij de oprichting sterk beïnvloed door de Franse chansonnier Georges Brassens, de Belgische jazzgitarist Django Reinhardt en Wannes Van de Velde. De groep vond echter snel een heel eigen universum waarin humor, rebellie en melancholie elkaar de hand reiken.


'Integendeel!' is hun zesde CD, hij verscheen in het voorjaar 2020. Tijd om te feesten? Jazeker, want Hans Mortelmans is beter dan ooit!
Hans Mortelmans (zang, gitaar, accordeon)

Lodewijk Dedain (gitaar)

Lieven Keymolen (klarinet, basklarinet)

Benny Van Acker (contrabas)

Joke en Valerie Dedain (backing-vocals)
“Hans is de beste liedjesmaker van zijn generatie.”

– Folk Magazine


“De laatste ereronde voor De Nieuwe Snaar op Nekka 2014. Het kwaliteitsniveau van een groep is af te meten aan de gasten die hij uitnodigt. Hans Mortelmans & groep: een plezier om naar te luisteren.”

– De Morgen


“Een beetje Django, beetje Sanseverino, maar dan in de taal van Suske en Wiske.”

– Fay Lovski


“Dit is fijne ambachtelijke muziek die gul put uit de swingjazztraditie en bijzonder ongedwongen klinkt.”

– De Standaard


“Ik ben uiterst gecharmeerd door de klank, de melodieën én de teksten. Dit is fantastisch goed!”

– Jan De Smet, De Nieuwe Snaar


 


 


 

Hans Mortelmans & Groep - Integendeel!
Merksemdok
Emiel Lemineurstraat 72
2170 Merksem
zaterdag 10 april 2021om 20:15
ontmoetingscentrum Merksemdok
€ 14,0
Bestel tickets
www.merksemdok.be/nl/event/78111/inte...