u bent hier

Groeidagen

7 +


Tijdens een groeidag geef ik een workshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Dit is op zaterdagvoormiddag van 10 – 12u in een groep van ongeveer zes kinderen. Deze voormiddag staat in het teken van creatief bezig zijn en ontdekken van wat er écht in hen omgaat. Heel laagdrempelig en luchtig. Telkens weer met een ander thema. Dé perfecte manier om te ervaren en oefenen. En intussen stiekem een ... Lees meer »

Tijdens een groeidag geef ik een workshop voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Dit is op zaterdagvoormiddag van 10 – 12u in een groep van ongeveer zes kinderen. Deze voormiddag staat in het teken van creatief bezig zijn en ontdekken van wat er écht in hen omgaat. Heel laagdrempelig en luchtig. Telkens weer met een ander thema. Dé perfecte manier om te ervaren en oefenen. En intussen stiekem een stukje te groeien. Dichter naar zichzelf. Om zo te leren omgaan met kleine en grotere uitdagingen van elke dag.

15/5/21 Thema: Hooggevoeligheid, bij jezelf blijven
Kinderen die hoogsensitief zijn, voelen heel goed aan hoe iemand zich voelt. Een mooie eigenschap, wanneer je daarnaast ook echt bij jezelf kunt blijven. We gaan aan de slag met het benoemen en onderscheiden van je eigen gevoelens. We maken een voelsprietwezen en bedenken een toverschild dat je kan helpen.

22/5/21 Thema: Spannend
Nieuwe dingen kunnen erg spannend zijn. Er gaat van alles door je heen omdat je zoveel risico’s ziet. Hoe voelt dat? Welke raad zou je jezelf willen geven? Je leert op een fijne manier om te gaan met nieuwe dingen. Je schildert een diertje dat echt bij je past en kiest een zin die jouw kracht geeft.

19/6/21 Thema: Piekeren
Piekeren helpt je kind om goed na te denken over die dingen die hem/haar bezig houden. Vaak piekert een kind over dingen die zich nooit zullen voordoen, zaken die in het verleden hebben plaats gevonden, nog moeten gebeuren of zaken waar ze niets aan kunnen doen. Dit kost hen vaak energie, geeft stress. We gaan onze piekergedachten vervangen door helpende gedachten. De kinderen gaan met een rustig hoofd naar huis en met positieve gedachten. We maken samen een piekerhoofd en een zorgendoosje.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Medihuis
Botermelkbaan 2A
2900 Schoten
za 15 mei 2021 van 10:00 tot 12:00 za 22 mei 2021 van 10:00 tot 12:00 za 19 juni 2021 van 10:00 tot 12:00
€ 28,0
e.michiels@medihuis.com
www.kindercoach-elly.be