u bent hier

Grip, A move through Skill


A move through skill Voor De Maakfabriek, een deelatelier waar makers van allerlei slag machines en atelierruimte delen, organiseert Studio Timothy Segers een kader voor een nieuwe stijl. Studio Timothy Segers, een beeldend kunstenaar wiens werk tentoongesteld wordt in o.a. het M HKA en De Singel, zet een tentoonstelling op in de Blikfabriek waarbij 5 influencers van de Maakfabriek worden ... Lees meer »

A move through skill
Voor De Maakfabriek, een deelatelier waar makers van allerlei slag machines en atelierruimte delen, organiseert Studio Timothy Segers een kader voor een nieuwe stijl.
Studio Timothy Segers, een beeldend kunstenaar wiens werk tentoongesteld wordt in o.a. het M HKA en De Singel, zet een tentoonstelling op in de Blikfabriek waarbij 5 influencers van de Maakfabriek worden aangesteld voor de productie van enkele artistieke en designobjecten. Deze tentoonstelling zal plaatsvinden van 4 maart tot 30 april 2021.
De tentoongestelde objecten zijn allen in vormtaal verbonden door middel van een suggestie van een nieuwe stijl die voortvloeit uit het oeuvre van Timothy Segers en een verbindingsfactor wordt in de Blikfabriek.
Het kader is een aanzet om deze stijl te introduceren en verder te laten ontwikkelen binnen een groep van meer dan 60 artisanale en ambachtelijke creatieven. Een parallel zou getrokken kunnen worden met de Bauhaus of Wiener Werkstatte en andere soortgelijke design stromingen en bewegingen. Het werk krijgt een presentatie moment en wordt uitvoerig gedocumenteerd waardoor een herkenningspunt voor de nieuwe stijl van deze ambachtelijke gemeenschap gecreëerd wordt.
Het oeuvre van Timothy Segers focust zich op de interactie met de toeschouwer. Dit uitgangspunt vormt een basis voor deze nieuwe stijl. De algemeen gebruikte iconografische stijl wordt omgevormd tot een atmosferische setting, er wordt getracht terug te grijpen naar een natuurlijke aarding waarbij kunst en designobjecten deze reflecteren. Wars van stilisme connecteren we terug naar De Natuur, weg van een opgelegde cerebrale omgeving.
De fysica wetten in de natuur vormen een fundament en inspiratie voor deze nieuwe stijl. Door middel van een artificieel zwaartepunt te scheppen tussen de materialen en de kleuren zullen suggesties de atmosferische richting bepalen van een object of in een situatie.
Studio Timothy Segers maakt basis ontwerpen en schept hiermee richting voor de 5 influencers. Dit brengt een situatie voort waarin de stijl kan evolueren binnen de mensen in De Maakfabriek en verder daarbuiten.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Blikfabriek
Krugerstraat 232
2660 Hoboken (Antwerpen)
Van do 4 maart 2021 00:00 tot vr 30 april 2021 23:59
Studio Timothy Segers
gratis
0473242801