u bent hier

Gratis proeflessen zelfverdediging

Fitness, gymnastiek, dans en vechtsport


Krav Maga zelfverdediging is vooral gebaseerd op natuurlijke reflexen en bewegingen. Er wordt rekening gehouden met de fysieke en mentale beperkingen in een stresssituatie. Om die redenen is Krav Maga snel te leren. Geen choreografieën, geen rituelen en vooral: geen machotoestanden. We hebben 4 leeftijdsgroepen: 7-10, 10-15, 15-18 en volwassenen. Wat ook uw motief is om eraan te beginnen, u ... Lees meer »

Krav Maga zelfverdediging is vooral gebaseerd op natuurlijke reflexen en bewegingen. Er wordt rekening gehouden met de fysieke en mentale beperkingen in een stresssituatie. Om die redenen is Krav Maga snel te leren. Geen choreografieën, geen rituelen en vooral: geen machotoestanden. We hebben 4 leeftijdsgroepen: 7-10, 10-15, 15-18 en volwassenen.

Wat ook uw motief is om eraan te beginnen, u twijfelt. En dat is normaal. “Is mijn conditie wel goed genoeg, ben ik niet te oud of te stram? Bij wat voor groep kom ik terecht en wat gaan die niet denken? Ik heb nog nooit sport gedaan, zal ik dat wel kunnen? Loop ik niet teveel risico op blessures? Hou ik als beginner de groep niet teveel op?” Allemaal vragen die we wekelijks geruststellend kunnen beantwoorden. In dit geval met: ja, neen, neen, niks, ja, neen en neen.

Die sportieve, jonge en lenige mensen die bereid zijn er af en toe eens een blessure bij te nemen vormen 1% van onze doelgroep. Bij de EKMA willen we net de mensen aanspreken die het meest nood hebben aan zelfverdediging.

Hoe doen we dat?

Tijdens onze lessen en trainingen werken we vooral met situaties. “Stel, u staat aan een bushalte”, “stel, er komt iemand naar u toegestapt, de man kijkt links, dan rechts, spreekt u aan en duwt plots een mes onder uw neus…”, “stel, u staat aan het stoplicht en iemand klopt op uw raam…”. We werken daarbij vaak met situaties die ons worden aangereikt door de aanwezige deelnemers. Die situaties gaan we analyseren en oplossen. We bekijken daarbij uiteraard diverse oplossingen en u kiest wat voor u meest geschikt is.

Bij ons is ‘individuele aanpak’ geen hol begrip. We menen het. We zijn echter realistisch en beloven geen zaken die we niet waar kunnen maken. Een groepstraining blijft een groepstraining maar onze trainers en instructeurs zijn opgeleid om u tijdens een sessie correct en op maat bij te sturen. Met andere woorden: rekening houdend met uw competenties en eventuele beperkingen.

We gaan er van uit dat niemand gelijk is. De ene leerling is groter, sterker, zwaarder, strammer dan de andere. Er zijn mensen met lichte mobiliteitsproblemen of evenwichtsproblemen. Het zou bijzonder contraproductief zijn om al die mensen op een zelfde fysiek niveau te willen brengen. Die belofte maken we dus niet. Wat we wel beloven is dat u progressie zult maken en dat we ervoor kunnen zorgen dat u Krav Maga en zelfverdediging begrijpt. En mocht u dan toch aan uw fysieke conditie willen werken, die optie bieden we ook: OpsFit, los van Krav Maga zelfverdediging 3 keer per week onder begeleiding van een ervaring coach.

Luc Van Laere
Toon kaart European Krav Maga Academy
Berchemlei 103
2140 Borgerhout
Op afspraak
europe
gratis
kravmaga-antwerpen.com/gratis-proefle...
europeankravmagaacademy@gmail.com
0473 75 92 42
kravmaga-antwerpen.com/gratis-proefle...