u bent hier

Giovanni Di Domenico New Mo(ve)ments Ensemble

Jazz en blues


Online concert in de Singer Pianist, componist Giovanni Di Domenico startte in 2010 met het Mo(ve)ments Ensemble vanuit een liefde voor de gevoeligheden van kamermuziek en subtiele orkestraties. Het ontleden van de organische elementen van de betrokken instrumenten – het hout van de strijkinstrumenten en de klarinet – en het opnieuw samenstellen ervan door middel van muzikale ideeën ... Lees meer »

Online concert in de Singer
Pianist, componist Giovanni Di Domenico startte in 2010 met het Mo(ve)ments Ensemble vanuit een liefde voor de gevoeligheden van kamermuziek en subtiele orkestraties. Het ontleden van de organische elementen van de betrokken instrumenten – het hout van de strijkinstrumenten en de klarinet – en het opnieuw samenstellen ervan door middel van muzikale ideeën (orkestratie, klankkleur, … ) vormt de basis van dit ensemble. Dat horen we terug op de prachtige cd Terra Che Cammina die het Mo(ve)menens Ensemble in 2010 uitbracht voor Spocus Records.

Tien jaar later brengt Di Domenico een nieuwe versie van het ensemble samen onder de toepasselijke naam New Mo(ve)ments Ensemble. Hij behoudt de gevoeligheden van kamermuziek en subtiele orkestratie maar maakt gebruik van een diverser instrumentenpalet – viool, trompet, fluit, accordeon, eufonium, contrabas en piano, en verlegt de aandacht van de organische elementen van de instrumenten naar de specifieke textuur en klankkleur van elk instrument en de melodische en harmonische interactie tussen de instrumenten.

i.s.m. Oorstof, de Studio en de Vlaamse Overheid

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart de Singer
Bavelstraat 35
2310 Rijkevorsel
Van za 6 maart 2021 00:00 tot wo 10 maart 2021 23:59
De Singer vzw
gratis
www.desinger.be
soundinmotion.be/nl/concerts/giovanni...