u bent hier

Gezond ouder worden

65 +


GEZOND ETEN, GEZOND OUDER WORDEN. Wat zijn de voornaamste elementen van een gezonde voeding? Is de opname van eiwitten, vetten, koolhydraten voldoendenverzekerd en wat zijn de aanbevolen hoeveelheden? Mag men onbeperkt vlees eten of vis? Wat bedoelt men met “gezonde” koolhydraten? Is er een voorkeur voor brood of aardappelen of andere? Er zijn overduidelijk tekorten aan bepaalde vitaminen en ... Lees meer »

GEZOND ETEN, GEZOND OUDER WORDEN.

Wat zijn de voornaamste elementen van een gezonde voeding? Is de opname van eiwitten, vetten, koolhydraten voldoendenverzekerd en wat zijn de aanbevolen hoeveelheden? Mag men onbeperkt vlees eten of vis? Wat bedoelt men met “gezonde” koolhydraten? Is er een voorkeur voor brood of aardappelen of andere? Er zijn overduidelijk tekorten aan bepaalde vitaminen en sporenelementen bij senioren die hun weerslag hebben op de gezondheid.

Al te dikwijls schrijft men bepaalde “ouderdomskwaaltjes” aan het ouder worden zelf toe, terwijl dit dikwijls te wijten is aan tekorten. Is er een relatie tussen de voeding en ziekten als kanker, hart- en vaatziekten, alzheimer, parkinson en depressies? Hebben voedingssupplementen zin en zo ja, welke en waarom?

Eric De Marteleire, °1950; bio-ingenieur met een doctoraat in de Landbouwkundig en Biologische Toegepaste wetenschappen; was 30 jaar directeur van het Stadslaboratorium van Gent; was lid van de Hoge Gezondheidsraad; erkend scheikundige voor de rechtbanken. Grote interesse in de relatie voeding en gezondheid.

Heeft verschillende boeken over het onderwerp geschreven.

Met de steun van CM.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart CC 't Dorp
Berlaarsesteenweg 2
2560 Kessel (Nijlen)
dinsdag 16 februari 2021 van 14:00 tot 17:00
Neos Nijlen
€ 10,0