u bent hier

Getekende verwerking - verwerkte vertekening | Vernissage en expo

18 +

Meerdere kunstvormen


In aanloop naar het muziektheaterstuk Het verdriet van Vlaanderen op 22 april stelt Toon Van den Brempt zijn tekeningen tentoon in de bib. Als opening van tentoonstelling 'Getekende verwerking/verwerkte vertekening' organiseren we een vernissaage met op het programma een panelgesprek met de tweelingbroers, auteur Kristien Hemmerechts en cellist Stijn Kuppens. U kan dan luisteren daar de cello ... Lees meer »

In aanloop naar het muziektheaterstuk Het verdriet van Vlaanderen op 22 april stelt Toon Van den Brempt zijn tekeningen tentoon in de bib.

Als opening van tentoonstelling 'Getekende verwerking/verwerkte vertekening' organiseren we een vernissaage met op het programma een panelgesprek met de tweelingbroers, auteur Kristien Hemmerechts en cellist Stijn Kuppens. U kan dan luisteren daar de cello solo versie van 'Peace fo Twins' door Stijn Kuppens in avant-première. Aansluitend improviseert Toon op zijn cello tegen de achtergrond van een video van zijn tekeningen.

Peace for Twins, cello solo

Stijn Kuppens is cellist, componist en leraar van Toon Van den Brempt. Hij compneerde in 2018 het stuk Peace for Twins voor cello en piano wat werd gebracht door Stijn en pianist Kim Van den Brempt. Tegelijkertijd werkte Stijn aan een gelijknamige versie voor cello solo die voor het eerst wordt gespeeld tijdens de vernissage op 2 april 2020 in bib De Poort. 'Peace for Twins' is geïnspireerd door het verhaal van tweeling Hein en Toon, die aan het einde van WOII werd geboren in een familie die na de oorlog aan de verkeerde kant van de geschiedenis bleek te staan. Twee levens met op de achtergrond een oorlog, een identieke tweeling met veel verschillen maar met een gezamenlijke zware stempel uit het verleden. Of hoe je in het geheim en ongewild vluchteling kan zijn in eigen land, met de magere troost dat je niet als enige bezig bent om deze onmogelijke knoop te ontwarren.

Gratis mits inschrijving via www.ccbe.be/indebib

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart Bibliotheek De Poort
Willem Van Laarstraat 15-17
2600 Berchem
Van di 20 oktober 2020 20:00 tot za 21 november 2020 22:00
Bibliotheek De Poort
www.ccbe.be/indebib
bib.depoort@antwerpen.be