u bent hier

George van Raemdonckkartoenale 2020

Grafiek


De 15de Internationale George van Raemdonckkartoenale in Boechout (België) is een kartoenwedstrijd die begon als een biënale in 1986 en heeft nu om de drie jaar plaats. De wedstrijd is genaamd naar de wereld beroemde kartoenist-schilder-striptekenaar George van Raemdonck geboren in Antwerpen in 1888 en die leefde en werkte in Boechout van 1947 tot hij stierf in 1966. Voor elke editie van de ... Lees meer »

De 15de Internationale George van Raemdonckkartoenale in Boechout (België) is een kartoenwedstrijd die begon als een biënale in 1986 en heeft nu om de drie jaar plaats.

De wedstrijd is genaamd naar de wereld beroemde kartoenist-schilder-striptekenaar George van Raemdonck geboren in Antwerpen in 1888 en die leefde en werkte in Boechout van 1947 tot hij stierf in 1966.

Voor elke editie van de kartoenale worden de kartoenisten wereldwijd uitgenodigd om tekeningen met een vooraf bepaald thema op te sturen. De thema’s worden altijd zorgvuldig gekozen, zijn universeel maar daarom niet minder moeilijk.

In vorige edities hadden we de volgende thema’s: dorpssport en -spel, veiligheid, lokale verkiezingen, tuinbouw, treinen en stations, windmolen, justitie, haven, smaak, lachen is gezond, muziek zonder grenzen, restauratie en vernieuwing, artificieel, exit.

De thema’s stimuleren de creativiteit van de kunstenaars en verhogen alzo ook de kwaliteit van de aangeboden tekeningen.

Deze keer is het thema: De Klare Lijn.

We kunnen gerust zeggen dat de George van Raemdonckkartoenale een wereldbekende en zeer gewaardeerde kartoenwedstrijd is van grote kwaliteit.

Voor meer info zoals reglementen, omschrijving van het thema, deadline, manier van versturen enz. verwijzen we naar onze website www.iha.be

The English version can be found on our website: www.iha.be

Opening kartoenale zaterdag 3 oktober 2020 om 19 uur.
Gezien Corona is de tentoonstelling thans in open lucht te bekijken in het George van Raemdonkpark in open lucht te Boechout, Dr. Theo Tutsstraat en dit t.e.m. 20 december 2020.
Gratis toegankelijk.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Toon kaart George van Raemdonckpark
Dr. Theo Tutsstraat
2530 Boechout
vzw International Humour in Art in 't kort vzw IHA
www.iha.be